Nødde-paneret aubergine

 

Veganermors Veganske Tærter
Få min e-bog!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få Veganermors Veganske Tærter

Invalid email address
Der kan gå lidt tid, før du får mails (bekræftelse + download link). 
Du kan afmelde nyhedsbrevet til enhver tid. 
Nødde-paneret aubergine

Nødde-paneret aubergine

Ret: Pålæg
Keyword: Glutenfri
Antal: 4
Glutenfri ved brug af glutenfri mel. Skiver af aubergine, som paneres og bages i ovnen. Super lækker til vegansk stjerneskud. Kan spises i sandwich, som pålæg på rugbrød til kartofler og persillesovs og på mange andre måder.
Opskriften er inspireret af Ditte Gad fra bogen "Vegansk til højtider og fest".

Ingredienser

  • 1 aubergine (1 cm skiver på langs)
  • 80 g kikærtemel
  • 1 tsk røget paprika (sød) (Mindre hvis den er "hot".)
  • 1 chili (finthakket)
  • dl neutral sojamælk
  • ½ tsk salt
  • 75 g hasselnødder (finthakket)
  • 2 spsk rugmel - eller glutenfri mel (kan udelades)

Sådan gør du

  • Nødde-paneret aubergine
  • Vask auberginen, og skær den i skiver a 1 cm på langs.
    Nødde-paneret aubergine
  • Drys skiverne med salt og lad dem trække 5 min. Dup herefter den overskydende væske fra auberginen af med et rent klæde.
    Nødde-paneret aubergine
  • Hak hasselnødderne i en minihakker - tilsæt evt 2 spsk mel for at strække paneringen. Hæld hasselnødderne ud på en flad tallerken af to omgange.
  • Rør kikærtemel, røget paprika, finthakket chili, salt og sojamælk sammen til en lidt tyk dej. Vælg en Tallerken eller flad skål, hvor aubergineskiven kan dyppes i.
    Nødde-paneret aubergine
  • Vend aubergineskiverne i kikærtedejen..
    Nødde-paneret aubergine
  • ...og herefter forsigtigt i hasselnødderne.
    Nødde-paneret aubergine
  • Læg skiverne på en bageplade med bagepapir.
    Nødde-paneret aubergine
  • Bages i 20 minutter midt i ovnen ved 230 grader - almindelig ovn, eller 210 grader varmluft.
  • Kan serveres på en håndmad.
    Nødde-paneret aubergine
  • Eller som en del af et stjerneskud - eller bare som de er f.eks. med kartofler og persillesovs 😉 eller pastasalat.
    Vegansk stjerneskud

Noter

Det kan være lidt svært at få nødde-raspen til at slå til. Tilsæt derfor evt. 2 spsk rugmel eller glutenfri mel og doser gerne raspen af to omgange.
Smager dejligt både varm og kold - og i madpakken er det ren luksus 😉
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

2 Comments

  1. Lykke Jensen Reply

    5 stars
    Tak for mad.. Lækkert… Og jeg er sikker på at man kan lave nødderasp og soyamælk dyppelsen en dag eller 2 i forvejen. Så er det super nemt at lave. Tak for god opskrift

    • Helle Reply

      Hej Lykke
      Velbekomme og tak for din søde kommentar 🙂
      Nødderaspen kan laves på forhånd. Selve dyppelsen, tror jeg er bedst at lave på dagen.
      Kærlig hilsen Helle

Kommentér

Opskrift Vurdering




Navigate