Morgenmads-socca

Morgenmads-socca

Morgenmadssocca

Ret: Morgenmad, Pandekager, Socca
Keyword: Glutenfri
Antal: 2
Glutenfri. Ved større portioner til en større brunch kan soccaen bages i ovnen.

Ingredienser

Socca

  • 125 g kikærtemel
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk ekstra jomfru olivenolie
  • 2 dl vand

Fyld til socca

  • 1 lille løg (i små tern)
  • 200 g champignons (i skiver)
  • 200 g spinat (frisk eller frossen, let hakket)
  • 1 spsk ekstra jomfru olivenolie
  • 1 spsk Tamari (sojasauce)
  • lidt stødt muskat
  • 1 lille tsk kokossukker
  • salt og peber

Bagte tomater

  • 200 g små tomater (i halve)
  • 1 tsk kokossukker
  • 1 tsk tørret oregano
  • lidt ekstra jomfru olivenolie
  • Lidt salt og peber

Lækon-ristede kikærter

  • 300 g kikærter (hjemmekogte, eller 1 ds. købte)
  • 1 spsk ekstra jomfru olivenolie
  • spsk Tamari (sojasauce)
  • 3 spsk gærflager
  • 1/4 tsk liquid smoke (eller røget paprika)
  • vand

Andet topping

  • purløg (klippet)
  • agurk (i tern)

Sådan gør du

  • Dejen til socca røres sammen (klumpfri), og stilles i køleskabet i mindst en time, gerne natten over.
  • Tag socca-dejen ud af køleskabet, når du starte på at forberede retten. Lav fyldet, før du bager soccaen.
    Socca
  • Start med kikærter og tomater, som herefter bages i ovnen, mens du laver fyld og socca.
    Morgenmads-socca
  • Rør marinaden til kikærterne sammen, tilføj lidt vand, til konsistensen bliver en lidt tyk marinade. Afdryp kikærterne, og vend dem i marinaden.
  • Kom kikærter og marinade på en pande, og steg under omrøring til væsken er fordampet, kom herefter kikærterne på en bageplade. Gem lidt plads til tomaterne.
    Morgenmads-socca
  • Kom halve tomater på bagepladen ved siden af kikærterne. Drys med salt,peber, oregano, kokossukker og en smule olivenolie.
    Morgenmads-socca
  • Sæt pladen i ovnen ved 200 grader ( 185 grader varmluft) 15-20 minutter, til kikærterne virker ristede. Tag dem herefter ud af ovnen.
  • Imens laves fyldet: Svits løget i lidt olie, kom de skivede champignons ved og tilføj sojasauce. Svits indtil væsken er fordampet og krydr med peber.
    Morgenmads-socca
  • Kom spinaten på panden til løg og svampe, og svits et par minutter, Krydr med muskat og kokossukker, evt. salt, hvis det mangler ( sojasaucen er salt)
  • Bag nu socca. Enten som en stor til deling eller som to mindre. Kom en pæn mængde olivenolie på panden, og hæld socca-dejen på, når olien er godt varm (det skal syde og boble lidt i kanterne). Sænk varmen efter et par minutter, og bag soccaen færdig, 5-7 minutter.
    Morgenmads-socca
  • Tilbered den sidste topping. Skyl og klip purløg. Vask og skær agurk i tern.
  • Vend den færdige socca over på to tallerkener / én stor tallerken, eller et fad, med den sprøde bund opad.
  • Top med champinon-spinatblandingen, fordel de bagte tomater og kikærterne over (Jeg brugte ikke alle kikærterne). Afslut med agurk og purløg.
    Morgenmads-socca
  • Velbekomme 🙂
    Morgenmads-socca

Noter

Rester af kikærter kan gemmes i køleskabet og bruges til lige hvad man har lyst til - på hummusmaden eller?? Vi brugte resterne af de lækon-ristede kikærter på en pastaret dagen efter, og det var guf 😀
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

Kommentér

Opskrift Vurdering




Navigate