Havemandens pie

Havemandens pie

Havemandens pie

Ret: Hovedret
Keyword: Glutenfri
Antal: 6
Glutenfri. Retten er til 6 personer, når der serveres en solid salat til 🙂

Ingredienser

  • 2 store løg (hakkede)
  • 1 spsk jomfrukokosolie
  • 3 gulerødder (i tern)
  • 2 porrer (i skiver eller en pastinak i tern)
  • 2 små squash (eller ½ stor i tern)
  • ½ blomkål (eller 250 g rosenkål)
  • 3-4 tomater (i tern)
  • 1 ds. baked beans
  • 1 lille ds. tomatkoncentrat
  • 1 tsk timian (eller friske kviste)
  • 2 spsk persille (hakket)
  • salt og peber

Kartoffelmos

  • 3/4 kg søde kartofler/almindelige kartofler (skrællede og i tern)
  • 1 dl plantefløde (ex. havrefløde)
  • ½ dl hakket persille
  • ½ dl hakket purløg
  • 1 spsk jomfrukokosolie
  • salt, peber, revet muskatnød (smages til)
  • dl røde splitlinser (eller grønne puy-linser eller sorte berlugalinser)

Sådan gør du

  • Start med at lave kartoffelmosen. Kog kartoffelternen i usaltet vand, til de er møre, hæld vandet fra og pisk mosen med de øvrige ingredienser. Skyl og kog linserne i ca 10 minutter i 4 dl letsaltet vand, hæld overskydende vand fra. Bland de kogte linser i mosen.
    Mos af søde kartofler
  • Mos af søde kartofler
  • Imens ordnes grøntsagerne: Hak løgene og svits dem i jomfrukokosolie nogle minutter.
  • Tilsæt de resterende grøntsager - skåret i stykker - og lad det småsnurre under låg i 15 minutter. Rør i gryden en gang imellem.
    Havemandens pie
  • Tilsæt baked beans, tomatkoncentrat og krydderier. Bland det hele godt og smag til med salt og peber.
    Havemandens pie
  • Kom grøntsagsblandingen i et smurt ovnfast fad.
    Havemandens pie
  • Fordel mosen over grøntsagerne.
    Havemandens pie
  • Sæt fadet i oven ved 185 grader varmluft (200 grader almindelig ovn). Bag retten 35-45 minutter. Lad den evt. hvile 5 minutter inden servering.
    Havemandens pie
  • Serveres med en god kålsalat, dampet broccoli eller andet grønt.
    Havemandens pie

Noter

Af grøntsager kan du vælge, hvad årstiden eller køleskab / fryser har at byde på 🙂
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

Kommentér

Navigate