Frugtsalat med banan-vaniljecreme

Frugtsalat med banan-vaniljecreme er min nye favorit dessert-servering. Med danske frugter i sæson og en helt simpel vaniljecreme lavet af bananer, plantemælk og vanilje. Det bliver ikke meget bedre 🙂

Frugtsalat, også kaldet abemad har været en hyppig spise i vores hjem, mens børnene var små. Dengang var det bare frugt, rosiner og chokolade – ingen creme eller piskefløde. Desserten er vi med tiden stoppet med at lave til fordel for andre og sødere desserter.

I vores landbofamilie er frugtsalat forbundet med forskellige frugter skåret i stykker og vendt med piskefløde. Efter vi er begyndt at spise ren plantebaseret, har jeg holdt mig fra serveringer med frugtsalat i piskefløde, og samtidig har jeg heller ikke været tiltrukket af at lave en vegansk version med plantebaseret piskefløde.

Veganermors Veganske Tærter
Få min e-bog!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få Veganermors Veganske Tærter

Invalid email address
Der kan gå lidt tid, før du får mails (bekræftelse + download link). 
Du kan afmelde nyhedsbrevet til enhver tid. 

Men nu har jeg pludselig fået meget lyst til at lave frugtsalat. Frugtsalat med bananvaniljecreme vel at mærke. Vendepunktet blev en hurtig inspiration fra et Instagramopslag (@plantepsykologen_), hvor en smuk frugtsalat med bananvaniljecreme blev postet og vaniljecremen beskrevet. Så simpel og så sundhedsmæssigt berigende for frugtsalaten. En frugtsalat er jo i virkeligheden en skøn og sund dessert, som alle forstår. “Det måtte prøves” 

Frugtsalat
Eksempel på ingredienser til en frugtsalat, blomsten er fennikel, som smager af lakrids.
Frugtsalat
Frugtsalat til 12 personer

Denne frugtsalat er lavet til vores kursister (min mands kolleger) som forfriskning til et kostkursus for nyligt. Jeg tilberedte frugtsalaten hjemmefra. Selve vaniljecreme lavede jeg foran kursisterne, så de kunne begribe hvor nem, den er. Jeg fik desværre ikke taget billede af hverken vaniljecreme eller frugtsalat med creme. Derfor måtte jeg få dage senere lave desserten igen til min mand og jeg derhjemme. “Det var vel nok ærgerligt” 😉

Frugtsalat
Frugtsalat med banan-vaniljecreme til to personer

Opskrift på frugtsalat med banan-vaniljecreme:

Frugtsalat

Frugtsalat med banan-vaniljecreme

Ret: Dessert
Keyword: Glutenfri, Sukkerfri
Antal: 2
En super enkel vaniljecreme med banan, plantemælk og vanilje. OBS! Bananen skal fryses mindst 4 timer før servering.
Opskriften svarer til en enkel servering pr person, hvis der skal kunne frådses i frugtsalat kommes blot flere frugter i .

Ingredienser

Frugtsalat

  • 1 æble
  • 1 pære
  • 1 appelsin
  • 1 håndfuld vindruer
  • 2 blommer (i sæson)
  • Bær (i sæson)
  • Melon, fersken, mango, kiwi, clementin o.l. (i sæson)
  • 30-40 g mørk chokolade min 70%
  • 30 g hasselnødder
  • 1 lille håndfuld rosiner

Banan-vaniljecreme

  • 1 stor banan (eller 2 små)
  • 1-2 dl plantemælk
  • ½-1 tsk vanilje

Sådan gør du

  • Start med bananen, som skæres i skiver og fryses i en pose i et lag.
    Fryses i mindst 4 timer og gerne mere.
  • Skær æble og pære i tern og vend dem med lidt lime- eller citronsaft.
  • Den øvrige frugt skæres ligeledes i tern og kommes ved.
  • Hak chokolade og hasselnødder og kom dem i salaten sammen med rosinerne.
    Vend det hele godt sammen.

Banan-vaniljecreme

  • Kom bananer, vanilje og 1 dl plantemælk i en blender eller hurtighakker og blend.
    Tilføj plantemælk til en passende creme-konsistens. Vær opmærksom på, at cremen bliver mere flydende, når bananen tør, så lav den gerne lidt tyk - dog tyndere end softice 🙂
    Frugtsalat
  • Herefter er det klar til servering
    Frugtsalat
  • Frugtsalat

Noter

Lav endelig salaten med det frugt, du har og kan lide. Du kan også komme banan(frisk) i frugtsalaten, selvom der også er banan cremen.
Størrelsen på frugtsalaten er lavet lidt på gefûl. Jeg har tænkt, hvor meget frugt spiser man, hvis det var fra et frugtfad? 1-2 frugter måske. Hvis jeg så har disse 4-6 forskellige frugter, hvor meget skal der til af hver for at udgøre et par frugter?. 
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

Kommentér

Opskrift Vurdering




Navigate