Chiaparfait med jordbær-rabarberkompot

Chiaparfait med jordbær-rabarberkompot

Chiaparfait med jordbær-rabarberkompot

Ret: Brunch, Chiaparfait, Morgenmad
Keyword: Glutenfri
Antal: 4
Glutenfri. Angivet portion rækker til 4-6 personer (som illustreret).

Ingredienser

Chiagrød

  • 5 dl usødet mandelmælk (eller anden plantemælk )
  • 6 spsk chiafrø
  • 1-2 spsk ahornsirup (kan undlades)
  • ½ tsk vaniljepulver
  • 1 lime (skal og saft )

Jordbær-rabarberkompot

  • 200 g rabarber (i mindre skiver)
  • 300 g jordbær (friske eller frosne og optøede)
  • 6 store bløde dadler (skåret i mindre stykker)
  • ½ tsk vaniljepulver

Til pynt

  • nøddesmør
  • bær (evt friske jordbær )
  • granola

Sådan gør du

Chiagrød

  • Start med at lave chiagrød: Kom chiafrø, vanilje og evt. ahornsirup i en skål. Tilsæt mælk og rør det godt sammen. Rør flere gange rundt i blandingen i løbet af de første 10 minutter, så der ikke dannes klumper.
    Chiagrød
  • Sæt en tallerken (som låg) over den skål, du har rørt chiagrød i, og lad den trække i køleskabet i mindst 30 minutter, gerne natten over. Chiagrøden er færdig, når der er udviklet en geléagtig masse omkring hvert chiafrø, og blandingen har fået en tyk og geléagtig konsistens.
  • Hvis chiagrøden skal holde sig i flere dage, kan det betale sig at hælde den på glas med et låg, der slutter tæt. Grøden holder sig frisk et par dage i køleskabet, hvis glasset ikke åbnes.
  • Chiaparfait: Pisk reven skal og saft af ½ lime i den færdige chiagrød, og stil den til side mens du laver hindbærmousse.
    chiaparfait med jordbær-rabarberkompot

Jordbær-rabarberkompot

  • Start med at koge rabarberne, og hvis de er friske skal der nok tilføjes lidt vand. Kog dem ca 5 minutter. Frosne jordbær optøs med fordel sammen med dadlerne, som herved opsuger væske fra jordbærrene. Tørrede dadler kan lægges i blød i vand i 20 minutter før brug.
    chiaparfait med jordbær-rabarberkompot
  • Kom rabarber, jordbær, vanilje og dadler i et blenderglas, og blend til en ensartet cremet masse.

Samling af parfaiten

  • Fordel halvdelen af kompotten i glassene. Pynt evt med jordbærskiver på indersiden af glassene.
    chiaparfait med jordbær-rabarberkompot
  • Fordel nu halvdelen af chiagrøden i glassene. Lagene skal ikke være for pæne - det må gerne se lidt rodet og kunstnerisk ud.
  • Kom herefter resten af kompotten i glassene og slut af med chiagrød.
  • Pynt med 1 spsk nøddesmør i hvert glas + valgte bær og granola.
    chiaparfait med jordbær-rabarberkompot

Noter

Chiaparfait med jordbær-rabarberkompot er lækker vegansk morgenmad, men kan også bruges til mellemmåltid eller som dessert. Man må kunne lave lignende lækre parfait med andre typer frugtgrød - kun fantasien sætter grænser, så prøv dig gerne frem 😀
Hvis chiaparfaiten laves i glas med patentlåg eller anden type glas med "sikkert" låg er den transprotabel. Illustrerede chiaparfait skulle f.eks. med til morgenmad hos en kollega.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

Kommentér

Opskrift Vurdering




Navigate