Brunchpandekager med spinat

Brunchpandekager med spinat

Brunchpandekager med spinat

Ret: Brunch, Pandekager
Keyword: Glutenfri
Glutenfri ved brug af glutenfri havregryn. Der bliver ca. 12 stk. Aquafaba er vandet fra en dåse kikærter, eller kogevandet fra kikærter, som du selv koger. Lad kikærterne køle af i vandet, inden du hælder aquafabaen fra, for at bruge den.

Ingredienser

  • 100 g havregryn
  • 2 håndfulde frisk spinat (eller 2 kugler frossen spinat)
  • 1 dl aquafaba
  • 2 dl plantemælk
  • 1 spsk sojayoghurt
  • 1 stor banan
  • 1 spsk peanutbutter (eller anden nøddesmør)
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk støt ingefær (eller 1/4 tsk støt muskatnød)
  • 1 knsp salt
  • lidt olivenolie
  • evt. kokosolie (til bagning)

Sådan gør du

  • Brunchpandekager med spinat
  • Mal havregrynene til fint mel, og stil det til side.
  • Hæld spinat, aquafaba, plantemælk, yoghurt, banan, lidt olie og peanutbutter i blenderen (eller i en skål, hvis du som jeg bruger stavblender). Blend det hele jævnt.
    Brunchpandekager med spinat
  • Brunchpandekager med spinat
  • Tilsæt havremelet sammen med bagepulver, støt ingefær(eller muskat) og salt.
  • Lad dejen hvile et kvarters tid.
  • Steg små tykke pandekager ved lav varme.
    Brunchpandekager med spinat
  • Server pandekagerne med friske bær, marmelade eller æblegrød - eller det hele (jeg havde ingen friske bær). Velbekomme.
    Brunchpandekager med spinat

Noter

Disse skønne små tykke spinatpandekager er fortrinlige til en brunch, eller bare som en forkælelses morgenmad. De kan sikkert bages endnu mindre end illustreret, bruges til blinis og indgå i en forret eller tapas med forskellig fyld fra det mere salte køkken. Jeg har ikke selv prøvet det endnu, men der er bestemt potentiale at bygge videre på 😀
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

2 Comments

Kommentér

Opskrift Vurdering




Navigate