Bagte rodfrugter

Bagte rodfrugter

Bagte rodfrugter

Ret: Tilbehør
Keyword: Glutenfri
Antal: 4
Glutenfri. Sammensæt selv dine bagte rodfrugter. Denne opskrift er tænkt som inspiration til, hvilke rodfrugter og grøntsager, du kan anvende. Improviser gerne og lav din egen kombination - Tilføj gerne andre ingredienser - her er ingen regler ; )

Ingredienser

Udvalg af rodfrugter

  • knoldselleri
  • gulerødder (evt. flerfarvede)
  • søde kartofler
  • pastinakker
  • persillerødder
  • jordskokker
  • rødbeder (røde, gule eller bolsjebeder)

Udvalg af andre grøntsager

  • rosenkål (hele)
  • løg (i både)
  • hvidløg (de hele fed med 'skal')
  • hokkaidogræskar (butternusquash i tern)
  • squash (i 1cm skiver)
  • auberginer (i tern)

Nødder

  • hasselnødder (grofthakkede evt andre nødder/mandler)

Bønner

  • kikærter
  • eller andre typer bønner

Olie og krydderier

  • ekstra jomfruolivenolie
  • salt
  • tørret eller frisk timian (oregano eller rosmarin)
  • frisk persille (bladene, hakket)

Sådan gør du

  • Vask, evt. skræl og tilbered dit udvalg af rodfrugter. Vælg om du vil skære rodfrugterne i tern (store eller små), i både eller i fritter. Kom rodfrugterne i en pose eller en stor skål.
    Bagte rodfrugter
  • Tænk over størrelsen på grøntsagerne i forhold til råvarens bagetid. Rødbeder og gulerødder skal f.eks bage længere tid end jordskokker. Men jordskokker kan godt tåle at bage i lang tid og bliver derved dejligt sprøde. Det er tit rødbederne, man står og venter på skal blive færdige, så skar dem ikke for store 😉
  • Tilbered ligeledes de øvrige valgte grøntsager, som beskrevet under ingredienser. Kom de tilberedte grøntsager i posen / skålen.
    Bagte rodfrugter
  • Tilføj evt en håndfuld groft hakkede hasselnødder og / eller en dåse drænede og skyllede kikærter eller andre bønner.
  • Kom nu krydderierne i. I en portion svarende til 4 personer er 1½ tsk tørrede krydderi passende eller en lille håndfuld frisk persille. Vask og hak evt. friske krydderurter eller brug tørrede krydderier. Kom krydderierne i posen / skålen.
  • Tilføj 1-2 spsk olie og 1 tsk salt
  • Bland det hele godt sammen og hæld blandingen ud på en bageplade med bagepapir.
    Bagte rodfrugter
  • Bag rodfrugterne i ovnen ved 200 grader (185 grader varmluft) i 30-45 minutter, til alle grøntsager er gennembagte.
    Bagte rodfrugter
  • Server rodfrugterne til f.eks en plantebaseret steg og med en salat til.
    Bagte rodfrugter
  • Velbekomme 🙂

Noter

Hvis du gerne vil lave rodfrugter til gæster men ikke er så øvet, så lav en prøve-portion. Det vil give dig indtryk af, hvor mange den portion, du laver, rækker til, og hvor meget den fylder på en bageplade. Bagepladen må godt være godt fyldt op, men er der plads i ovnen, kan det være en god ide at dele blandingen på to bageplader, da det kan medvirke til, at de bagte rodfrugter bliver mere sprøde.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

Veganermors Veganske Tærter
Få min e-bog!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få Veganermors Veganske Tærter

Invalid email address
Der kan gå lidt tid, før du får mails (bekræftelse + download link). 
Du kan afmelde nyhedsbrevet til enhver tid. 

Kommentér

Opskrift Vurdering




Navigate