Antal: 4
Glutenfri. I illustrationerne til opskriften laver vi burgere til 3 personer. Selve opskriften er til 4 personer. Burgeren kan færdiglaves flere timer i forvejen og opvarmes 20-30 min ved 200gr før servering. Pyntes først efter opvarmning.
Ingredienser
- 1 knoldselleri
- 1 aubergine
- 1 squash
- 3 tomater
- olivenolie
Svampebøf
- 400 g svampe
- 2 spsk balsamicoeddike (el Tamari soja)
- 50 g hørfrøslim (svarende til 1 æg. Se opskrift nederst.)
- 4 spsk fuldkornsrismel
- salt og peber
Krydderurteolie
- 2 gode håndfulde krydderurter (om vinteren har jeg kun brugt persille)
- 1-2 dl olivenolie (eller rapsolie til krydderurteolie)
- salt og peber
Pynt
- vegansk cremefraiche / sojayoghurt (eller mayonnaise)
- ½ rødløg
- Kapers
- evt mikrogrønt (karse, spirer el.l)
Sådan gør du
- Skær knoldselleri i 1 cm skiver og aubergine, squash og tomater i skiver med en tykkelse på ½ cm. Start med knoldselleri, da de skal bage 15 min længere end de øvrige grøntsager
- Læg selleri-skiverne på bagepapir og pensl med olivenolie. Krydr med salt og peber. Skal bages i ovnen ½ t ved 185 gr. varmluft.
- Pensl og krydr de øvrige grøntsags-skiver på samme måde og kom dem med i ovnen de sidste 15 min.
- Rens svampene og skær dem i kvarte. Steg dem på panden i lidt olivenolie og balsamicoeddike. Kom svampene i en skål og lad dem køle af.
- Rør hørfrøslim, rismel, salt og peber i svampene. Varm olivenolie på en pande og fordel svampemassen i 4 "bøffer", som steges gyldne.
- Krydderurterne/persillen blendes med olie, salt og peber til en flot grøn krydderolie. Skær rødløg i små tern.
- Så er du klar til at anrette grøntsags-skiverne og svampebøfferne lag på lag. Start og slut med selleriskiverne
- Selleri, aubergine, squash, tomater og krydderolie. Svampebøf. Tomater, squash, aubergine, krydderolie og selleri.
- Pynt med soyade/mayonnaise, rødløg og kapers. Pynten fungerer super godt smagsmæssig. Så er mere end pynt 🙂
- Du kan også gemme lidt af krydderolien og toppe af med krydderolie og rødløg. Det smager også dejligt.
- Velbekomme
Noter
Hørfrøslim laves ved at koge 50 g hørfrø med ½l vand i 5 minutter under omrøring. Kom herefter massen gennem en finmasket sigte, så slimet sies fra, brug en ske til at "presse" så meget slim som muligt gennem sigten. Slimet bruges afkølet (skal være helt koldt), og 50 g slim svarer til 1 æg. Hørfrøene kan kommes i bagværk.
Burgeren har potentiale til festmad - dog et stort arbejde - så måske en lille fest. Vi har f.eks. serveret den nytårsaften sammen med fritter af søde kartofler og pastinakker med purløgsmayo og salat.
Ét er sikkert, burgeren er total forkælelse.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!
2 Comments
Hej,
Ville bare høre, hvad I spiser som tilbehør til denne lækre burger? Tænker at hjemmelavede fritter af søde (eller søde og almindelige) kartofler kunne være lækkert til!
KH Maja
Undskyld jeg først svarer nu 🙂
Jeg er enig i, at burgeren er lækker – det er super forkælelse, og vi er alle vilde med den her i huset.
Egentlig har vi ikke fået tilbehør til burgeren. Pommes fritter af søde kartofler, lyder dog lækkert 😀
Vi plejer at have alle bageplader i brug, når vi laver burgeren, så måske en kålsalat eller en lækker fyldig dessert, eller frugt i stedet.
KH Helle