Antal: 5
Glutenfri. Illustrationerne viser ½ portion, som jeg har lavet første gang for at afprøve desserten 🙂 Opskriften er fundet hos Jamie Oliver.
Ingredienser
- 160-200 g mørk chokolade (>70% gerne 85-92%)
- 600 g silketofu (Svarer til to kartoner)
- 150 g ahornsirup
- 1 lime (økologisk) (reven skal af limefrugten)
- 1 lille tsk vaniljepulver
- 1 spsk mørk Rom (evt. kahlua - kan undværres)
- 1 knivspids tørret chiliflager
- 1 knivspids salt
Sådan gør du
- Smelt chokoladen over vandbad under jævnlig omrøring.
- Afdryp tofublokken og kom den i en foodprocessor.
- Kom de øvrige ingredienser (ikke chokoladen) i og blend i 1-2 minutter.
- Tilføj den smeltede chokolade, og blend indtil desserten er "Silky and combined" Et par minutter 🙂
- Fordel desserten i 5-6 små skåle - eller som Jamie Oliver foreslår - kan du komme desserten i små moccakopper eller søde små glas - hvad du nu har - for at gøre det "extra special"
- Sæt i køleskab 15 min. før servering. for at "sætte sig". Kan også laves flere timer før servering og opbevares i køleskab.
Noter
Hvis desserten laves dagen før, kan der udskilles lidt væske fra desserten, som dog ingen betydning har for smag og konsistens.
Server evt. med drys af fintskåret frisk frugt eller bær, nødder eller lignende.
Server evt. med drys af fintskåret frisk frugt eller bær, nødder eller lignende.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!