En servering, som både er smuk, nem at lave, og smager godt 🙂
Jeg har fundet opskriften hos Green Kitchen Stories, som skrives af Luise Vindahl og David Frenkiel.
Jeg har sået bolsjebeder i mit højbed i år netop pga. denne flotte ret. I forvejen dyrker jeg altid rucola. Alt gik op i en højere enhed, da jeg for et par dage siden kunne hente både friske bolsjebeder og rucola i haven, og på no time kreere en så flot og velsmagende anretning som tilbehør til vores frokost.
Jeg har ikke lavet rødbedecarpaccio før, men er simpelthen faldet for billedet og beskrivelsen af retten og nu også for smagen 🙂
Opskriften er at finde i bogen “Green Kitchen Rejser”, hvor David skriver:
“Denne smukke, rå bolsjebedecarpaccio her er en moderne fortolkning af en klassisk italiensk antipasto. Rødbederne har en sød, let nøddeagtig smag og er en lille smule stærke. Hvis du ikke kan få de flotte bolsjebeder, kan du sagtens bruge almindelige rødbeder.”
Louise og David fra Green Kitchen Stories drysser parmesan over deres carpaccio. Det undlod jeg, og manglede det ikke. Bolsjebederne skal skæres ret tyndt. Det er det eneste, som kan være lidt svært.
Eftersom rødbedecarpaccio er en vegansk fortolkning af en Italiensk antipasto, kan den serveres som forret – enten alene eller sammen med andre grøntsags-antipasti med godt brød til. (Det har jeg planer om at afprøve ved lejlighed). Jeg har serveret bolsjebedecarpaccio til champignonpaté-tærte. Carpaccioen passer perfekt til champignonpaté. Sammensætningen er velsmagende og flot.
Jeg forestiller mig, at bolsjebedecarpaccioen også vil være ret indbydende på en festbuffet.
Opskrift på vegansk bolsjebedecarpaccio:
Ingredienser
- 4 små rå bolsjebeder eller alm. rødbeder (skrællede)
- 2 håndfulde rucola (skyllet og slynget)
- 4 spsk citronsaft/citrusuniversal
- 2 spsk koldpresset olivenolie
- 4 spsk pinjekerner (ristede)
Sådan gør du
- Skær bolsjebederne i så tynde skiver som muligt ved hjælp af et mandolinjern eller en skarp kniv.
- Anret dem på et serveringsfad
- Kom rucola ovenpå bederne. Bland citronsaft og olie, og dryp det over beder og rucola.
- Rist pinjekernerne på en tør pande ved lav varme. Drys dem over retten.
- Retten kan serveres straks. Den kan også tåle at stå - derved marineres rødbederne og bliver lidt blødere. Begge dele smager godt.
- Med rødbeder
Noter
Den kan serveres som forret sammen med andre grøntsags-antipasti og godt brød.
Carpaccio er en flot anretning på en buffet.
2 Comments
SMUK mad – vil jeg prøve at lave 😊
Kan varmt anbefales 😉 Glæder mig til at høre, om det også er noget for jer.
Kærlig hilsen Helle