Antal: 1
Glutenfri ved brug af glutenfrie havregryn. Opskriften er inspireret af Green Kitchen Stories.
Ingredienser
Grundopskrift
- 60 g grovvalsede havregryn (evt. glutenfri)
- 1 knsp stødt sødt krydderi (f.eks. vanilje, kardemomme, kanel)
- 1 spsk chiafrø
- 1 3/4 dl usødet plantemælk (eller juice (evt 1 dl. plantemælk + 3/4 dl vand))
Med blåbær
- 2 spsk blåbær (friske eller frosne)
Med rå Kakao og banan
- Grundopskrift +
- 1 spsk rå kakao (eller usødet kakaopulver)
- ½ banan (moset)
Med jordnøddesmør, banan og hindbær
- Grundopskrift uden chiafrø
- 1 spsk jordnøddesmør
- ½ banan (moset)
- 2 spsk moste hindbær
Sådan gør du
- Bland samtlige tørre ingredienser i et lille syltetøjsglas eller andet egnet glas 🙂
- Hæld den valgte væske over, rør rundt. Skru låg på. Lad grynene trække i køleskabet i nogle timer eller natten over. Grynene kan holde sig i 3-5 dage.
Med blåbær
- Drys frosne blåbær over grynene, inden de sættes i køleskabet. Friske blåbær kan kommes over ved servering.
- Tilføj evt. rosiner, hakkede mandler, kværnede hørfø og bananer ved servering.
Med rå kakao og banan
- Bland samtlige tørre ingredienser i et lille syltetøjsglas eller andet egnet glas. Tilsæt den moste banan og fordel den grundigt. Hæld mælken over, rør rundt og skru låget på glasset. Lad grynene trække i køleskabet i nogle timer eller natten over.
Med jordnøddesmør, banan og hindbær.
- Hæld havregrynene i et lille syltetøjsglas, tilsæt mælk og rør rundt. Vend forsigtigt moset banan og jordnøddesmør i, og fordel hindbærrene ovenpå. Skru låget på glasset, og lad grynene trække i køleskabet nogle timer eller natten over.
Noter
Udblødt havre er populær morgenmad hos vores unge mennesker. Samt vi har serveret det for overnattende familiegæster og modtaget deres begejstring ved denne morgenmad 🙂
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!