Antal: 4
Glutenfri. Kan laves med friske tomater, når de er i sæson.
Ingredienser
- 1 mellemstort rødløg (finthakket)
- 2 fed hvidløg (finthakket)
- ½-1 rød chili (finthakket)
- 1 spsk olivenolie
- salt og peber
- 1 ds./karton hakkede tomater (eller ½kg friske tomater i tern.)
- 1 lille håndfuld rosiner (hakkede)
- 1 tsk paprika
- 1 tsk oregano
- 1 tsk chiliflager
- 2 spsk balsamicoeddike
Sådan gør du
- Sauter løg, hvidløg og chili ved meget lav varme i olivenolie, med salt og peber i 8-10 minutter, til løgene er klare og bløde. De må ikke være brune.
- Tilsæt tomater, paprika,chiliflager, oregano, balsamicoeddike og rosiner. Bring hele molevitten i kog. Skru ned for varmen, og lad ketchuppen simre i 30-35 minutter, til den er blevet tyk og dejlig.
- Anvendes som tilbehør til nachos, som pizzasauce eller som dressing i en durumrulle med falafler.
- Holder 5-6 dage i køleskabet i et rent , evt. skoldet glas. Tåler fint at blive frosset.
Noter
Smag på chilien, når du renser den, og bestem selv, hvor hot din tomatsalsa skal være 🙂
Rester af tomatsalsa fungerer super som tomatsauce på en pizza.
Rester af tomatsalsa fungerer super som tomatsauce på en pizza.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!