Og hvad skal vi så have til aftensmad i dag?
Ingen ide! 🙁
Tro mig! Jeg har også mine ideforladte dage, selvom min verden handler rigtig meget om mad.
I dag blev jeg dog reddet ved at gå en tur ned i køkkenhaven.
Porrerne står store og flotte, og grønkålene strutter af sundhed. Helt oplagt skal vi da have porretærte og grønkålsalat. Der er også nogle få majskolber tilbage, som jeg høster med ind.
Jeg har faktisk glædet mig, til at porrerne blev store nok, så jeg kunne få afprøvet en vegansk porretærte. Jeg går glad tilbage fra køkkenhaven, med ingredienserne til en dejlig “onsdags-tærte”.
Det føles som om, halvdelen af arbejdet med maden er gjort, bare ved det, at jeg er kommet på en ide til lækker aftensmad 🙂
Min yngste søn har lanceret begrebet “TÆRTE-ONSDAG”.
Smart, som han er, fik han mig på den måde lokket til at bage tærter hver uge 😉
Tærter er dejlig onsdagsmad, og nu har jeg efterhånden delt en del tærter her på bloggen.
Du kan læse et indlæg med opskrift på vegansk spinattærte HER
Du kan læse et indlæg med opskrift på vegansk gulerods-løgtærte HER
Du kan læse et indlæg med opskrift på vegansk champignonpaté-tærte HER
Du kan læse et indlæg med opskrift på vegansk auberginetærte HER
Du kan læse et indlæg med en opskrift på vegansk kantareltærte HER
Opskrift på vegansk porretærte:
Ingredienser
Tærtebund uden hvedemel (evt. glutenfri)
- 80 g usaltede cashewnødder (finthakkede)
- 160 g bygmel (eller glutenfri havremel)
- ½ tsk salt
- 1½ spsk FiberHUSK
- 3-4 spsk olivenolie
- 2 dl koldt vand
Tærtebund med hvedemel
- 200 g grahamsmel
- 150 g hvedemel
- ½ tsk salt
- 4 spsk olivenolie
- 2 dl koldt vand
Sådan gør du
- For begge tærtebunde gælder: Kom alle tørre ingredienser i en skål. Bland dem og lav et hul i midten.
- Kom olie og vand i hullet. Rør dejen hurtig sammen først med en ske, og saml herefter dejen med hænderne. Dejen må gerne være til den fugtige side. (Hellere fugtig end tør). Hvis bygmelsbunden er for våd, kan den hvile nogle minutter, hvorefter FiberHusk har suget væske til sig. Hvis hvedemelsbunden er lidt for våd, kan du komme mel på fingrene, når du trykker den ud i tærteformen.
- Tryk dejen ud i tærteformen med fingrene. Det er IKKE nødvendigt at smøre formen først. Prik huller i bunden med en gaffel.
- Forbag tærtebunden i 12 minutter ved 185grader varmluftovn
Noter
Ingredienserne til tærtebunden kan varieres efter smag og hvad, du har.
Bygmelstærten kan nemt gøres glutenfri ved at udskifte bygmelet med f.eks. glutenfri havremel, som kan købes i Rema. Alternativt rismel eller boghvedemel. Cashewnødderne kan erstattes af hasselnødder eller mandler.
Ingredienser
Porrefyld
- 6-8 porrer (De svinder en del, når de er kogte og afdryppede)
- 250 g hvide bønner (en dåse eller selvkogte)
- 300 g ærter (fra frost)
Kikærtedej
- 100 g kikærtemel
- 50 g fuldkornsrismel
- 3/4 tsk bagepulver
- 3/4 tsk salt
- ½ tsk støt muskatnød
- peber
- 2 spsk gærflager (kan undværres)
- 1½ dl vand
Pynt
- 1 håndfuld græskarkerner
- lidt sesamfrø
Sådan gør du
- Rens porrerne og skær dem i skiver. Brug endelig så meget som muligt af det grønne fra porrerne. Kog porrerne møre i letsaltet vand og hæld dem i en sigte til afdrypning. Tryk lidt ekstra vand ud med en ske.
- Hæld vandet fra bønnerne, hvis du bruger en dåse. Ærterne kan du bruge frosne
kikærtedej
- Bland alle tørre dele og kom vandet ved. Rør det hele sammen. Konsistensen skal være som en tyk pandekagedej.
Samling af tærten
- Rør porrer, bønner og ærter i kikærteblandingen, og bred det ud i den forbagte tærtebund.
- Drys tærten med sesamfrø og græskarkerner
- Bag tærten i ovnen ved 185 grader varmluft i 25-30min.
- Velbekomme 🙂
Noter
Tærterester er perfekte i madpakken.