Antal: 2
Glutenfri. Opskriften er hentet hos Årstiderne. Du kan vælge at lave din egen krydderiblanding som angivet - Her et års tid efter, at jeg lavede opskriften, har jeg fundet ud af, at krydderiet "garam masala" har samme indholdskrydderier og smager fortræffeligt i suppen - det er jeg begyndt at bruge som et nemmere valg 😉
Ingredienser
Linsesuppe
- 1 løg (finthakket)
- 3 fed hvidløg (2 finthakket, 1 presset)
- 1-2 spsk frisk ingefær (finthakket eller revet)
- 250 g gulerødder (i tynde skiver)
- olivenolie
- 1-2 tsk bombay-krydderiblanding (se under krydderiblanding)
- 200 g røde linser
- 1 spsk grøntsagsbouillonpulver/-terning (f.eks Herbamare)
- 1 l vand
- 150 g tomater (i tern)
- 100 g grøntkål (ribbet og groft hakket)
- ½ agurk (i små tern )
- 1 dl plantefløde
- ½ grøn eller rød chili (i tynde ringe)
- Havsalt og friskkværnet peber
Krydderiblanding
- 1 tsk stødt spidskommen
- ½ tsk støt kanel
- ½ tsk støt kardemomme
- ½ tsk karry
- ½ tsk hvidløgsgranulat (kan udelades)
- ½ tsk løgpulver (kan udelades)
- 1/4 tsk støt nellike
- 1/4 tsk støt muskatnød
- 1 knivspids chilipulver
- 1 drys Friskkværnet peber
Sådan gør du
- Start med at lave en bombay-krydderiblanding. F.eks. i et lille glas med låg, så du kan ryste krydderierne godt sammen.
- Lav herefter suppen.
- Sauter løg, finthakket hvidløg, ingefær og gulerødder i lidt olie i en rummelig gryde, til gulerødderne er let møre og gyldne i kanten.
- Tilsæt ca. 1 tsk bombay-krydderi, og steg det med ganske kort.
- Skyl linserne i koldt vand, afdryp godt, og kom dem i gryden.
- Dæk linser og grønt med 1 liter vand, tilsæt bouillonpulver/-terning, og kog op.
- Vend tomatternene i gryden, og lad det hele småsimre i ca. 25 minutter, til alt er helt mørt.
- Vend imens agurketern og plantefløde sammen i en skål, og smag til med salt, peber og presset hvidløg.
- Steg grønkålen i lidt olie på en pande, til den falder lidt sammen.
- Smag suppen til med salt, peber og evt. mere bombay-krydderi. Vend grønkålen i lige inden servering.
- Anret evt. suppen i små skåle, og top med lidt agurkecreme og chiliringe.
- velbekomme 😀
Noter
Jeg krydrer med ekstra bombaykrydderi, når jeg smager suppen til.
Rester af krydderiet kan bruges næste gang, du laver suppen, eller i en dhal.
Årstidernes opskrifter er til 2 personer, men vores erfaring er, at suppen strækker til 3 personer eller 4 personer som forret. Suppen smager lige så skønt dagen efter 😀
Rester af krydderiet kan bruges næste gang, du laver suppen, eller i en dhal.
Årstidernes opskrifter er til 2 personer, men vores erfaring er, at suppen strækker til 3 personer eller 4 personer som forret. Suppen smager lige så skønt dagen efter 😀
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!