Antal: 4
Opskriften er fundet på bloggen "Vegetaropskrifter.com" og ændret lidt.
Er glutenfri, hvis du bruger glutenfri havregryn.
Ingredienser
- 1 løg
- 250 g kidneybønner (svarer til en dåse)
- 1 dl mais (eller en lille dåse)
- 3 fed hvidløg
- 1 dl ruggryn (el. havregryn)
- 3-4 spsk fuldkornsrismel
- 1 tsk paprika
- 1 spsk støt spidskommen
- 1 spsk stødt koriander
- salt og peber
- kokosolie (til stegning)
Sådan gør du
- Hak løg og hvidløg fint og svits det forsigtigt på panden i olie sammen med krydderierne, majs og bønnerne i ca 5-8 minutter.
- Hæld det over i en skål og bland det med ruggryn og mel.
- Det hele blendes i en foodprocessor. Eller af et par omgange i en minhakker. Eller med en stavblender. Tilsæt evt. lidt mere gryn, hvis farsen bliver for fugtig.
- Lad farsen stå og køle af i en halv time. Når den er kølet af, bliver farsen mere fast.
- Form farsen til koftas (ca. samme størrelse som en valnød) og rul dem i rismel, før du steger dem i olien. Hold godt øje med dem og sørg for, olien ikke bliver for varm.
- Kan alternativt bages i ovnen ved 180gr varmluft i 15-20min. Vendes hver 5. minut i et forsøg på at gøre dem runde 🙂
Noter
De små lækre kugler fyldt med gode krydderier, løg og bønner kan spises på samme måde som en falafel. Disse veganske koftas er populære i Indien.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!