Antal: 4
Opskriften er fra bloggen "Månebarnet". Quinoa er total sund og mætter godt, og det spises ofte som tilbehør i stedet for ris, kartofler eller pasta. Men har du aldrig prøvet at spise det på denne måde, som pålæg, skal du virkelig glæde dig!
Ingredienser
- 1 dl kogt kold quinoa (hvid, rød eller sort)
- ½ dl plantefløde (evt. ½ sojayourt, ½ plantefløde)
- 1 spsk citronsaft/citrusuniversal
- 2 tsk Dijonsennep
- 1 tsk tørret dild
- 1 tsk karry
- 2 syltede agurker (i tern)
- 1 lille rødløg (i fine tern)
- 1 lille gulerod (i fine tern for knas og farveorgie)
- salt og peber
Sådan gør du
- Kom plantefløde (du kan sagtens anvende sojayoghurt, eller en kombination af sojayoghurt og plantefløde, for en mere kalorielet udgave), citronsaft og sennep i en skål, og smag til med krydderierne.
- Tilsæt derefter finthakket løg og syltede agurker i tern.
- Kom også den kolde, kogte quinoa i (både hvid, rød eller sort kan anvendes), og smag evt. til med mere salt og krydderier.
- Pynt evt. med tomater eller purløg eller begge dele
- Server det til rugbrød eller andet brød. Egner sig god som pålæg til sandwich.
Noter
Salaten egner sig perfekt til højbelagt smørebrød, da den er både fyldig og festlig at se på. Læg den på groftstrimlet spinatblade eller brug de traditionelle krøllede salatblade til formålet. Pynt med løg, dild eller fennikeltop, fine skiver løg m.m. Salaten er også perfekt i en sandwich, som tilbehør i pitabrød, eller som en smagfuld salat på brunch-bordet! Kilde: www.maanebarnet.org
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!