Vegansk pesto med basilikum

Vegansk pesto med basilikum

Ret: Frokost, Pesto, Tilbehør
Antal: 4
Glutenfri, hvis gærflagerne er glutenfri. Du kan nemt erstatte den ene potte basilikum med andet grønt. f.eks. persille, rucola, grønkål, ramsløg og lignende. Pinjekerner kan erstattes med mandler, nødder eller andre kerner som f.eks græskarkerner. prøv dig frem 😉

Ingredienser

  • 2 potter frisk basilikum (Blade og stængler skylles og tørres)
  • 30 g pinjekerner (ristede)
  • 2-3 tsk citronsaft/citrusuniversal
  • 2-3 tsk gærflager (Kan evt udelades)
  • 1 dl olivenolie el. mere (til en ønsket konsistens)
  • lidt salt
  • ½ fed hvidløg (presset)

Sådan gør du

  • Vegansk pesto med basilikum
  • Hvis du har en minihakker, kan du starte med at hakke basilikum, som nok skal i af nogle gange.
  • Kom herefter resten af ingredienserne i og blend det til en passende konsistens. Smag til og tilføj evt. ekstra gærflager, salt og citron
  • Hvis du har en foodprocessor, kan du komme alle ingredienser i med det samme.
  • Kan opbevares 1-2 uger i glas med låg i køleskabet. Kan fryses.

Noter

Gærflagerne erstatter parmesanost, som er en almindelig ingrediens i pesto.
Jeg ved ikke om gærflagerne er nødvendige. Prøv evt. uden, inden du investerer i gærflager.
Vi dyrker vores egen basilikum, og om sommeren laver jeg en stor portion pesto og fryser ned i små glas til brug om vinteren. Jeg har aldrig fundet en købevariant af pesto, som overgår denne.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

Veganermors Veganske Tærter
Få min e-bog!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få Veganermors Veganske Tærter

Invalid email address
Der kan gå lidt tid, før du får mails (bekræftelse + download link). 
Du kan afmelde nyhedsbrevet til enhver tid. 

6 Comments

  1. Karina Alfrida Reply

    Virkelig dejlig pesto! Den smagte vidunderligt og behøver slet ikke salt, efter min smag, for jeg var så fjollet, jeg hældte salt i sammen med alt det andet i stedet for, som du skriver, at smage til, til sidst 😀

    • Helle Reply

      Hej Karina
      Jeg er enig i, at det er en dejlig pesto, og du kan lege med at bruge andre ting i pestoen.
      Pinjekerner kan erstattes af mandler, cashewnødder, græskarkerner o.l.
      Jeg kommer næsten altid basilikum i, men tilføjer også rigtig tit andre grønne ting som persille, ramsløg, rucola, grønkål, skvalderkål, mælkebøtteblade o.l. alt efter, hvad jeg har at gøre med 🙂
      Du kan lave en stor portion og fryse det ned i små glas. Pestoen er lige så god, når den har været frosset.
      Kærlig hilsen Helle

    • Helle Reply

      Hej Mikkel
      Svarende til at du køber to “standard” basilikum, som på billedet i dette indlæg:

      http://veganermor.dk/vegansk-pesto-og-smoer/

      Hvis du dyrker dit eget, eller køber større potter, så lad det være et skøn. Jeg har ikke vejet basilikummen, fordi det ikke gør så meget, om der kommer lidt mere eller lidt mindre i. Hvis du har brug for mere nøjagtige mål, kan du evt. selv veje, det du klipper af “to potter”. Og du må gerne melde tilbage, så vil jeg gerne skrive det ind i opskriften 😀

      Venlig hilsen
      Helle

    • TAK 😀
      Jeg er glad for, at du kan li’ den.
      Den kan med lethed fryses, og holder sig alligevel længe i køleskab, når den er taget op fra frost.
      Kærlig hilsen
      Helle 🙂

Kommentér

Opskrift Vurdering




Navigate