Antal: 4
Glutenfri. Portionen giver ca 5 hele vafler - eller til 30 små tapas 😉 Bliver lidt bedre med aqafaba, som er kogevandet fra kikærterne og bedst, når kikærterne er afkølet i vandet, men kan også laves kun med vand.
Ingredienser
- 250 g kikærtemel
- 2 tsk salt
- 4 spsk ekstra jomfru olivenolie
- 2 dl aquafaba (kan erstattes af vand)
- 2 dl vand
Sådan gør du
- Dejen til socca-vafler røres sammen (klumpfri), og stilles i køleskabet i mindst en time, gerne natten over.
- Tag dejen ud af køleskabet og varm et hjertevaffeljern op.
- Bag vaflerne.
- Serveres evt. som en tapas-forret. Her med f.eks med vegansk tunsalat, pesto og falafel og mynteærter.
Noter
Socca-vafler tilhører det salte køkken og egner sig godt som frokost-ret, til forret, som tapas med forskelligt fyld, eller som små hapsere til en reception.
Vaflerne kan bages op til nogle dage i forvejen og skal så lige "friskes op" ved at komme en tur i ovnen inden servering. Du kan finde en opskrift på vegansk tunsalat:
https://thomaserex.com/2013/08/08/kikaertesalat-vegansk-tunsalat/
Vaflerne kan bages op til nogle dage i forvejen og skal så lige "friskes op" ved at komme en tur i ovnen inden servering. Du kan finde en opskrift på vegansk tunsalat:
https://thomaserex.com/2013/08/08/kikaertesalat-vegansk-tunsalat/
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!