Antal: 4
Glutenfri. Opskrift er fra bogen "Flere suveræne salater" af Sonja Bock og Tina Scheftelowitz.
Ingredienser
- 900 g små kartofler
- 30 g pinjekerner
- 1 pose/bakke rucola
- 2 spsk citron-olivenolie (eller 1 tsk fintreven citronskal og 2 spsk olivenolie)
- 1½ spsk citronsaft/citrusuniversal
- salt og peber
- Radisser og purløg (til pynt)
Sådan gør du
- Hvis det er nye kartofler, skrabes skindet af inden kogning. Ellers kog, pil og afkøl dem, og skær dem i mindre stykker. Kartoflerne kan med fordel koges dagen før og opbevares i køleskabet.
- Rist pinjekernerne på en tør hed pande, til de er gyldne.
- Fjern de groveste stilke fra rucolaen, skyl, slyng og bræk den i mindre stykker.
- Vend kartoflerne med alle ingredienser på nær rucola og pinjekerner.
- Lad gerne salaten trække.
- Ved servering: Vend rucola og pinjekerner med kartoflerne, kom på fad og drys med radisser og purløg.
Noter
Rigtig dejlig salat f.eks som tilbehør til grill
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!