Julekonfekt med kokosmynte

 

Veganermors Veganske Tærter
Få min e-bog!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få Veganermors Veganske Tærter

Invalid email address
Der kan gå lidt tid, før du får mails (bekræftelse + download link). 
Du kan afmelde nyhedsbrevet til enhver tid. 
Vegansk Konfekt med kokosmynte

Julekonfekt med kokosmynte

Ret: Jul, Konfekt, Snack
Keyword: Glutenfri
Antal: 8
Glutenfri. After Eigth agtig julekonfekt. Oprindelig en canadisk dessert. Opskriften er fundet i bogen "Superfoods 24/7" af canadiske Jessica Nadel. Bør sagtens kunne laves uden matcha pulver. Jeg har dog ikke selv prøvet.

Ingredienser

Bund

  • 50 g valnødder
  • 85 g mandler
  • 180 g Medjooldadler (eller andre bløde tørrede dadler.)
  • 3 spsk kakaopulver
  • 25 g usødet kokosmel
  • 1 knivspids salt

Midte

  • 225 g kokosmel
  • 3 spsk ahornsirup (eller anden sirup)
  • 2 spsk kokosolie
  • ½-1 tsk mynteolie (myntearoma)
  • 2 tsk matcha pulver

Top

  • 1 dl kokosolie (smeltet)
  • ½ dl ahornsirup (eller anden sirup)
  • 1 dl kakaopulver
  • 2 spsk matcha pulver
  • 1/4 tsk salt

Sådan gør du

Bund

  • Beklæd et ovnfast (frysefast) fad (20cm x 20cm)med bagepapir og stil det til side
    Julekonfekt med kokosmynte
  • Hak valnødder og mandler i en foodprocessor, til de har en konsistens som groft mel.
  • Tilsæt de resterende ingredienser, og blend indtil massen hænger sammen, når den presses med tommel- og pegefingeren. Hvis ikke, tilsæt en spsk vand og prøv igen.
  • Hæld massen i det ovnfaste fad, og glat den jævnt ud. Stil bunden i fryseren.
    Julekonfekt med kokosmynte

Midte

  • Julekonfekt med kokosmynte
  • Tør foodprocessorskålen af. Kom kokosmel i skålen, og blend til kokossmør cirka 4-5 minutter. Tilsæt de resterende ingredienser, og blend til alt er godt blandet.
  • Smør cremen oven på bunden, og glat den ud med en dejskraber, eller bagsiden af en ske. Stil tilbage i fryseren.
    Julekonfekt med kokosmynte

Top

  • Julekonfekt med kokosmynte
  • Smelt kokosolie, og hæld den over i en skål. Rør ahornsirup godt sammen med olien. Tilføj kakaopulver, matcha pulver og salt. Rør kontinuerlig i massen, til den bliver "smooth" (glat). Arbejd hurtigt, da massen begynder at blive fast. (varm evt lidt op igen, hvis det bliver for fast)
  • Kom chokoladecremen ovenpå myntelaget, fordel den og glat ud med bagsiden af en ske. Sæt fadet tilbage i fryseren igen i 20 minutter.
    Julekonfekt med kokosmynte

Servering

  • Skær konfekten op i 16 - 30 stykker, alt efter præferencer. Benyt en varm kniv, så chokoladen ikke krakelerer.
    Vegansk Konfekt med kokosmynte
  • Opbevar stykkerne i en lufttæt beholder i køleskabet eller fryseren i op til to uger. Hvis de opbevares i fryseren, skal de tages op 20 minutter før servering (10 minutter, hvis de opbevares i køleskabet).

Noter

I Canada er det en kage og en dessert. Jeg vælger at anvende desserten som konfekt og skære den ud i mindre stykker. Jeg vil anbefale, at du bruger en foodprocessor, da det tager ret lang til at lave "kokossmør" i en minihakker 🙂   - Men det er muligt 😀
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

Kommentér

Opskrift Vurdering




Navigate