Antal: 4
Glutenfri og vanedannende 🙂 Føl dig fri til at krydre grønkålen, som du har lyst til. Illustreret mængde kål svare til en dobbelt portion.
Ingredienser
Til en bageplade
- 4-6 grønkålsblade (rød eller grøn grønkål)
Krydderiblanding
- 3 spsk ekstra jomfru olivenolie
- 3 spsk gærflager (giver en osteagtig smag kan evt. undlades)
- ½ tsk røget paprika
- lidt salt
Sådan gør du
- Rib grønkålen og pluk den i mundrette stykker, skyl evt. kålen, og slyng den tør i en salatslynge + dup den ekstra tør med et viskestykke. Kom kålen i en skål
- Rør olivenolien sammen med røget paprika, gærflager og uraffineret salt. Krydderiblandingen virker ret tør, men kan sagten fordeles på kålstykkerne.
- Hæld nu olieblandingen over kålstykkerne og bland det grundigt, så olien fordeles over det hele. Brug hænderne.
- Fordel dem på bagepapir på en bageplade. De må ikke ligge oven på hinanden, da der helst skal være plads omkring dem. Derved bliver de nemmere sprøde.
- Bag dem i ovnen ved 150 gr (varmluft) i 10-15 min. Hold øje med at de ikke brænder på.
- Kan spises som snack, lige som de er, eller bruges som topping på supper, sammenkogte retter eller måske på en sandwich, som det sprøde element.
- Smager også dejligt sammen med kimbap (sushi)
Noter
Grønkålschipsene kan sagtens opbevares i et glas eller en dåse og holde sig sprøde i et par dage. Brug dem som chips eller som topping på supper, sammenkogte retter eller måske på en sandwich, som det sprøde element.
Køkkennote: Hvor meget kål, der skal bruges for at passe til en bageplade kan være forskellig fra ovn til ovn. Jeg har efterhånden erfaret, at hvis jeg fylder en skål i en given størrelse, svarer mængden af kål til en plade, og hvis jeg fylder en anden og større skål svarer det til 2 plader 😉
Køkkennote: Hvor meget kål, der skal bruges for at passe til en bageplade kan være forskellig fra ovn til ovn. Jeg har efterhånden erfaret, at hvis jeg fylder en skål i en given størrelse, svarer mængden af kål til en plade, og hvis jeg fylder en anden og større skål svarer det til 2 plader 😉
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!
2 Comments
Fantastisk opskrift!! Stærkt vanedannende og giver lidt konflikter når der ikke er nok😂😂
Nemlig 😀
Tak for din søde kommentar.