Grøn suppe med ærter og spinat har været sommerens hit og trofaste gæsteservering i vores køkken. Det er en smuk, grøn mild og alligevel lidt stærk suppe. Ingefær og chili brænder ganske mildt og giver suppen karakter. Suppen er krydret med frisk mynte, som klæder de søde ærter super godt.
Jeg har hentet inspiration fra en ærtesuppe hos Madforlivet.com. og herefter selv bygget videre på opskriften. Bla. har jeg tilføjet frisk spinat, og pynter suppen med havrefløde citronolie og hampefrø. Vi er helt solgt til denne grønne suppe, som ikke vil blive begrænset til en sommersuppe.
I denne uge har vi i to dage spist ærte-spinatsuppe ledsaget af blandet kålsalat og ovnristet rugbrød. Vi er blevet både dejligt mætte og dejlig glade. Suppen er nem og hurtig at tilberede, da hverken ærter eller spinat skal koge særligt længe. Den kan tilberedes dagen før, opbevares koldt og varmes før servering.
Suppens historie i billeder:
Topping på suppen:
Toppingen giver suppen et smukt udseende og tilføjer noget supplerende smag og konsistens. Jeg topper suppen med havrefløde, hampe-citronolie, hampefrø og mynte. Det gør jeg, fordi jeg har alle ingredienser i husholdningen. Jeg gør det nemt ved at bruge, hvad jeg har. Må jeg anbefale, at du gør det samme 🙂 Gem evt lidt af kokosmælken (ryst dåsen, så du kan gemme hvid kokosmælk) til at dryppe på suppen. Brug andre frø/kerner/nødder, som du har (græskarkerner, sesamfrø, pistacienødder etc.) Top evt med kogt quinoa eller kogte linser for flere proteiner ol.
Hvis du bruger suppen som forret, kan det være en fordel at portionsanrette og pynte suppen før servering. Herved styrer du portionernes størrelse. Så gæsterne ikke bliver mætte alene af suppen, men gemmer appetit til resten af menuen 😉 Er suppen hovedret, er det sjovt at lade hver især pynte sin egen suppe. Det kommer der mange fine supper ud af.
Lad gerne suppen ledsage af en form for brød, salat o.l. Du kan få flere ideer til tilbehør til suppe HER
Opskrift på ærte-spinatsuppe:
Ingredienser
- 800 g ærter (2 poser fra frost)
- 150 g frisk spinat (eller frossen)
- 1 stort løg (eller 2 små)
- 4 fed hvidløg
- ½ chili (eller chiliflager efter smag og behag)
- 3 spsk frisk reven ingefær
- ½ l bouillon
- 1 ds kokosmælk
- 48-50 mynteblade (Gem lidt myntetopblade til pynt.)
- Olivenolie (til svitsning)
- salt og peber (til tilsmagning.)
Topping
- Havrefløde
- hampefrø
- evt. lidt olie (frit valg af gode olier.)
- Mynteblade
- Eller anden topping efter frit valg
Sådan gør du
- Pil og hak løg, hvidløg og chili, og riv ingefæren. Svits det hele i 4-5 minutter i ekstra jomfruolivenolie i en gryde.
- Tilsæt ærterne, og lad dem svitse med i et par minutter, før du tilsætter grønsagsbouillonen.
- Lad suppen koge godt igennem i cirka 5-10 minutter. Tilsæt spinat og lade det falde sammen.
- Tag suppen af varmen, og tilsæt kokosmælk og friske mynteblade (gem lidt til pynt).
- Blend suppen, krydr med salt og peber, og server straks.
- Kan laves i forvejen, opbevares køligt og varmes op inden servering.Vær varsom ved opvarmning, at det ikke behøver at koge.
- Pynt suppen med dit valg af topping, eller server suppe og topping, og lad hver især pynte sin egen suppe.
- Velbekomme