Go Back
+ servings
Grøn suppe med ærter og spinat

Ærte-spinatsuppe

Ret: Forret, Hovedret, Suppe
Keyword: Glutenfri
Antal: 4
Skøn, grøn, nem og virkelig lækker suppe.
Glutenfri ved servering med glutenfrit tilbehør.
Rækker til 4 som hovedret og til 8 - 10 som forret.

Ingredienser

  • 800 g ærter (2 poser fra frost)
  • 150 g frisk spinat (eller frossen)
  • 1 stort løg (eller 2 små)
  • 4 fed hvidløg
  • ½ chili (eller chiliflager efter smag og behag)
  • 3 spsk frisk reven ingefær
  • ½ l bouillon
  • 1 ds kokosmælk
  • 48-50 mynteblade (Gem lidt myntetopblade til pynt.)
  • Olivenolie (til svitsning)
  • salt og peber (til tilsmagning.)

Topping

  • Havrefløde
  • hampefrø
  • evt. lidt olie (frit valg af gode olier.)
  • Mynteblade
  • Eller anden topping efter frit valg

Sådan gør du

  • Grøn suppe med ærter og spinat
  • Pil og hak løg, hvidløg og chili, og riv ingefæren. Svits det hele i 4-5 minutter i ekstra jomfruolivenolie i en gryde.
    Grøn suppe med ærter og spinat
  • Tilsæt ærterne, og lad dem svitse med i et par minutter, før du tilsætter  grønsagsbouillonen. 
    Grøn suppe med ærter og spinat
  • Lad suppen koge godt igennem i cirka 5-10 minutter. Tilsæt spinat og lade det falde sammen.
    Grøn suppe med ærter og spinat
  • Tag suppen af varmen, og tilsæt kokosmælk og friske mynteblade (gem lidt til pynt).
    Grøn suppe med ærter og spinat
  • Blend suppen, krydr med salt og peber, og server straks.
    Grøn suppe med ærter og spinat
  • Kan laves i forvejen, opbevares køligt og varmes op inden servering.
    Vær varsom ved opvarmning, at det ikke behøver at koge.
  • Pynt suppen med dit valg af topping, eller server suppe og topping, og lad hver især pynte sin egen suppe.
  • Velbekomme
    Grøn suppe med ærter og spinat

Noter

Nørd evt i farverne og vælg gult/hvidt løg og grøn chili for en endnu mere grøn suppe. Denne er dog lavet med rødløg og blev flot grøn alligevel.
Smag på chilien før du doserer
Spinat kan udelades men giver dejlig næring og kulør til suppen.
Alternativ topping: græskarkerner, pistacienødder, kogt quinoa, kogte grønne linser ... lad fantasien og skabene råde.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!