Antal: 2
Glutenfri. Angivet portion rækker til 2 personer (som illustreret). Opskriften er fundet i bogen: "Green Kitchen Smoothies" at Luise Vindahl og David Frenkiel. Lav gerne dobbelt portion chiagrød, når du er i gang, så har du til i morgen også 🙂
Ingredienser
Chiagrød
- 2½ dl usødet mandelmælk (eller anden plantemælk- evt. kokosmælk)
- 3 spsk chiafrø
- 1 spsk ahornsirup (kan undlades)
- 1/4 tsk vaniljepulver
Grønkålssmoothies
- ½-1 spisemoden avocado (uden sten og kødet gravet ud.)
- 1 moden grøn kiwi
- 1 banan (gerne frossen)
- 1 håndfuld grønkål el. spinat (uden ribber (gerne økologisk))
- 1,25 dl kokosvand eller kokosmælk
- ½ lime (saften)
Til pynt
- 1 moden grøn kiwi (skåret i tynde skiver og hakket)
- nøddesmør (eller peanutbutter)
- friske bær
- granola
Sådan gør du
Chiagrød
- Start med at lave chiagrød: Kom chiafrø, vanilje og evt. ahornsirup i en skål. Tilsæt mælk og rør det godt sammen. Rør flere gange rundt i blandingen i løbet af de første 10 minutter, så der ikke dannes klumper.
- Sæt en tallerken (som låg) over den skål, du har rørt chiagrød i, og lad den trække i køleskabet i mindst 30 minutter, gerne natten over. Chiagrøden er færdig, når der er udviklet en geléagtig masse omkring hvert chiafrø, og blandingen har fået en tyk og geléagtig konsistens.
- Hvis chiagrøden skal holde sig i flere dage, kan det betale sig at hælde den på glas med et låg, der slutter tæt. Grøden holder sig frisk et par dage i køleskabet, hvis glasset ikke åbnes.
Grønkålssmoothies
- Kom avocado og kiwi i blenderen sammen med de øvrige ingredienser. Kør dem på høj hastighed til drikken er helt glat.
Samling af parfaiten
- Fordel halvdelen af chiagrøden i bunden af to mellemstore glas (som vist på foto). Lagene skal ikke være for pæne - det må gerne se lidt rodet og kunstnerisk ud.
- Arranger et par kiwiskiver rundt langs indersiden af glassene.
- Fyld op med halvdelen af smoothien, resten af chiagrøden og en skefuld nøddesmør. Hæld resten af smoothien på og slut af med endnu en skefuld nøddesmør.
- Ved servering: Drys med hakket kiwi, bær og granola
- Kan tilberedes uden pynt og stilles i køleskabet indtil servering.
Noter
Parfaiten kan laves klar uden topping flere timer før servering, og toppingen kan klargøres på forhånd. Hermed er det hurtigt og nemt at toppe morgenmaden / desserten lige før servering.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!