Vegansk julekonfekt med kokosmynte

Julekonfekt med mynte er dette års nye julekonfekt til julefesten i vores familie.
Jeg har i efteråret haft lånt op imod 20 bøger på biblioteket med veganske opskrifter.
Det er helt vildt, så meget inspiration til vegansk mad, der er at finde både på veganske blogge og i fysiske bøger! Udbuddet er virkelig “eksplomderet” 😀
For mig er det super dejlig aftenafslapning at bladre i en kogebog, og det resulterer som regel i, at vi næsten hver uge afprøver nye retter.

Julekonfekt med kokosmynte er fundet i bogen “Superfoods 24/7” af canadiske Jessica Nadel, som også har bloggen “Cupcakes and kale”.  Jessika Nadel kalder myntekonfekten for “nanaimo-bar med mynte og matcha”, og det er en af de opskrifter, som jeg med det samme vidste, jeg ville lave til denne jul 😀
Konfekten består af en bund med nødder, dadler og kakao. En midte af kokos, matcha og mynteolie. Og en top af chokolade, som er lavet med kokosolie, ahornsirup, kakao og matcha.

Vegansk Konfekt med kokosmynte
Julekonfekt med kokosmynte – smager af After Eight

Mellem os sagt, tænker jeg sagtens, konfekten kan laves uden matcha, og stadigvæk være lige så delikat og After Eigth-agtig. Matchaens rolle i konfekten er formentlig at tilføre ekstra superfood. Selv har jeg en Urtekram matcha-pulver stående i skuffen, som jeg har anvendt i konfekten. Urtekrams matcha-pulver giver ikke samme flotte grønne resultat som bogens myntekonfekt, men konfekten smager fantastisk alligevel. Et flottere og grønnere resultat kan opnås ved at købe noget renere, grønnere, sundere og dyrere matcha-pulver, hvilket jeg lidt overvejer at gøre – for at nørde  🙂

Veganermors Veganske Tærter
Få min e-bog!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få Veganermors Veganske Tærter

Invalid email address
Der kan gå lidt tid, før du får mails (bekræftelse + download link). 
Du kan afmelde nyhedsbrevet til enhver tid. 

Opskrift på julekonfekt med kokosmynte:

Vegansk Konfekt med kokosmynte

Julekonfekt med kokosmynte

Ret: Jul, Konfekt, Snack
Keyword: Glutenfri
Antal: 8
Glutenfri. After Eigth agtig julekonfekt. Oprindelig en canadisk dessert. Opskriften er fundet i bogen "Superfoods 24/7" af canadiske Jessica Nadel. Bør sagtens kunne laves uden matcha pulver. Jeg har dog ikke selv prøvet.

Ingredienser

Bund

  • 50 g valnødder
  • 85 g mandler
  • 180 g Medjooldadler (eller andre bløde tørrede dadler.)
  • 3 spsk kakaopulver
  • 25 g usødet kokosmel
  • 1 knivspids salt

Midte

  • 225 g kokosmel
  • 3 spsk ahornsirup (eller anden sirup)
  • 2 spsk kokosolie
  • ½-1 tsk mynteolie (myntearoma)
  • 2 tsk matcha pulver

Top

  • 1 dl kokosolie (smeltet)
  • ½ dl ahornsirup (eller anden sirup)
  • 1 dl kakaopulver
  • 2 spsk matcha pulver
  • 1/4 tsk salt

Sådan gør du

Bund

  • Beklæd et ovnfast (frysefast) fad (20cm x 20cm)med bagepapir og stil det til side
    Julekonfekt med kokosmynte
  • Hak valnødder og mandler i en foodprocessor, til de har en konsistens som groft mel.
  • Tilsæt de resterende ingredienser, og blend indtil massen hænger sammen, når den presses med tommel- og pegefingeren. Hvis ikke, tilsæt en spsk vand og prøv igen.
  • Hæld massen i det ovnfaste fad, og glat den jævnt ud. Stil bunden i fryseren.
    Julekonfekt med kokosmynte

Midte

  • Julekonfekt med kokosmynte
  • Tør foodprocessorskålen af. Kom kokosmel i skålen, og blend til kokossmør cirka 4-5 minutter. Tilsæt de resterende ingredienser, og blend til alt er godt blandet.
  • Smør cremen oven på bunden, og glat den ud med en dejskraber, eller bagsiden af en ske. Stil tilbage i fryseren.
    Julekonfekt med kokosmynte

Top

  • Julekonfekt med kokosmynte
  • Smelt kokosolie, og hæld den over i en skål. Rør ahornsirup godt sammen med olien. Tilføj kakaopulver, matcha pulver og salt. Rør kontinuerlig i massen, til den bliver "smooth" (glat). Arbejd hurtigt, da massen begynder at blive fast. (varm evt lidt op igen, hvis det bliver for fast)
  • Kom chokoladecremen ovenpå myntelaget, fordel den og glat ud med bagsiden af en ske. Sæt fadet tilbage i fryseren igen i 20 minutter.
    Julekonfekt med kokosmynte

Servering

  • Skær konfekten op i 16 - 30 stykker, alt efter præferencer. Benyt en varm kniv, så chokoladen ikke krakelerer.
    Vegansk Konfekt med kokosmynte
  • Opbevar stykkerne i en lufttæt beholder i køleskabet eller fryseren i op til to uger. Hvis de opbevares i fryseren, skal de tages op 20 minutter før servering (10 minutter, hvis de opbevares i køleskabet).

Noter

I Canada er det en kage og en dessert. Jeg vælger at anvende desserten som konfekt og skære den ud i mindre stykker. Jeg vil anbefale, at du bruger en foodprocessor, da det tager ret lang til at lave "kokossmør" i en minihakker 🙂   - Men det er muligt 😀
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

Kommentér

Navigate