Veganske madvafler

Jeg har købt et vaffeljern 🙂
Stærkt inspireret af andre veganske bloggere og især Englerod og hendes veganske madvafler.
Vaffeljernet er købt gennem et link på Englerods hjemmeside for at støtte hende.
Allerførst faldt jeg for Englerods falafelvafler – fed ide 🙂 Bare ordet – FALAFELVAFFEL  🙂
Selvfølgelig bagte jeg netop falafelvafler som det første, da jeg havde pakket mit nye grej ud,
De blev gode. Du kan finde Englerods opskrift på falafelvafler HER
Jeg serverede falafelvaflerne med fint snittet spidskål,  raita, tomatsalsa, vindruer og ristede solsikkekerner. Et tilbehør, der fungerer perfekt til falafler, og som jeg tidligere har skrevet indlæg om her på bloggen. Du kan finde opskrifter på tilbehøret HER

Det bedste ved vaffeljernet er, at det pirre fantasien og opfindsomheden i forhold til at udvikle nye vaffelopskrifter. Jeg tænkte med det samme, at jeg ville prøve at lave en rødbederød vaffel.
Så det har jeg gjort. Hvide bønner blendet med kogt rødbede, krydderier, mel olie og vand. Et voilâ!

Rødbedevafler
Rødbedevafler
Rødbedevafler
Rødbedevafler

Tilbehøret var jeg mere i tvivl om og spurgte familien til råds. Yngste søn foreslog indisk dhal – et genialt forslag, som jeg ikke selv ville være kommet op med. Det måtte prøves.
Det blev faktisk rigtig godt.

Vegansk rødbede-vaffel med dhal
Vegansk rødbedevaffel med dhal
Rødbedevaffel med dhal
Rødbedevaffel med dhal
Vegansk rødbedevaffel
Rødbedevaffel med dhal og bredbladet persille

Dhal er en velkrydret indisk linseret, der oftest spises sammen med ris og evt. mangochutney, ananasstykker, friskhakket koriander, peanuts og brød.
Nu ved vi, at dhal også kan spises sammen med rødbedevafler 🙂
Jeg valgte at servere en grøn salat, tomattern og melontern til vaflen med dhal, hvilket gav et godt modspil til krydderierne i dhalen. Et drys hakket bredbladet persille blev prikken over i’et.
Jeg kunne også have valgt mangochutney, frisk ananas, friskhakket koriander og peanuts. Et tilbehør, som jeg vil afprøve næste gang, jeg bager rødbedevafler.

Min store søn og en god veninde var testpersoner på retten, som blev godkendt i første forsøg 😉

Jeg har valgt at lave en meget enkel dhal med røde og grønne linser efter Mia Sommers opskrift.
Hvis du i forvejen har en yndlingsopskrift på dhal, kan du med fordel lave den.
Du kan finde opskriften på Mias dhal HER

Og nu er det så jeg tænker “Hm, mon man kan lave en majsgul vaffel? og hvad serverer man til den… kunne være noget mørkegrønt…?” Måske et kommende indlæg 😉

Opskrift på veganske rødbedevafler:

Vegansk rødbedevaffel
Print Recipe
Opskriften er glutenfri, fordi den laves med kikærtemel. Melet kan erstattes med andre typer mel. Der bliver ca 10 vafler.
Vegansk rødbedevaffel
Print Recipe
Opskriften er glutenfri, fordi den laves med kikærtemel. Melet kan erstattes med andre typer mel. Der bliver ca 10 vafler.
Ingredienser
Antal personer:
Instruktioner
  1. Kom alle ingredienser på nær kikærtemel, bagepulver og vand i en skål
    ingredienser til rødbedevafle
  2. ingredienser til rødbedevafle
  3. Blend ingredienserne med en stavblender og tilføj mel og vand af et par omgange.
    Dej til rødbedevaffel
  4. Varm vaffeljernet op til lampen lyser grønt. Kom en stor skefuld vaffeldej på hver plade. Pas på med at komme for meget dej på, så vaflen løber ud over pladen. Så hellere lidt mindre. Luk vaffeljernet og bag til knappen igen lyser grønt. Åbn ikke før, knappen lyser grønt. Tager ca 5 min.
    Rødbedevafler
  5. Så er vaflerne fædigbagte. Fortsæt på denne måde til alt dejen er brugt. Der bliver ca 10 stk.
    Rødbedevafler
  6. Serveres som frokost eller forret. Evt. med indisk dhal, tomat, melon, agurk, salat og et drys bredbladet persille. Eller dhal med mangochutney, ananastern, frisk koriander og peanuts.
    Vegansk rødbede-vaffel med dhal
Recipe Notes

Opskriften på Mia Sommers dhal kan du finde HER

Kommentér

Navigate