Veganske sandwich – til picnickurven

Lige nu er der sol og sommer over Danmark. Så får jeg lyst til at lave veganske sandwich og  tage på picnic i det blå.
Vores  første picnic i år faldt i starten af maj, hvor bøgen lige var sprunget ud. Vi tog min mands datter og vores engelske svigersøn med til Skamlingsbanken ved Kolding. Vi gik gennem smuk lysegrøn bøgeskov fra Skamlingsbanken og ned til stranden med aftensmaden i en picnickurv på en helt almindelig hverdagsaften. Sådan nogle ture holder jeg rigtig meget af.
Vegansk picnic er i grunden ikke så svært, og denne picnickurv kom til at indeholde sandwich lavet med Foccacia med rosmarin.  Nogle fyldt med ærtespread, og nogle med vegansk “æggesalat” lavet af quinoa. Hertil  gulerodsstave og vandmelon.

Når jeg laver sandwich til flere, gør jeg alle ingredienserne klar først, hvorefter jeg laver sandwich på samlebånd 🙂

Klar til sandwich
Klar til sandwich

Vegansk æggesalat er en af Månebarnets opskrifter. Luna Månebarn kalder salaten for Vegansk Quinoa-salat, hvilket det nemlig er. Den minder i udseende utrolig meget om æggesalat.
Første gang, jeg lavede den til et frokostbord, var vores unge mennesker ret tydelige med, at den var et HIT. Derfor måtte den afprøves i en sandwich.
Den skal helt sikkert også prøves, når det bliver jule- og påskefrokosttid igen.

Jeg bruger hjemmebagt Foccacia med rosmarin til vores sandwich. Hvis du har et yndlingsbrød eller -flutes, som du plejer at bruge, så brug endelig det. Picnic-mad må gerne være “Det nemme måltid” 🙂
Sandwichene kan også fyldes med humus eller kidneybønnepostej.

Først lige lidt billeder af sandwich-fabrikationen med både quinoa-salat-sandwich og ærtespread-sandwich, og herefter kommer opskriften på Vegansk Quinoa-salat:

På vej mod quinoasalat-sandwich
På vej mod quinoa-salat-sandwich
Quinoa-salat-sandwich
Fabrikation af Quinoa-salat-sandwich
Sandwich med vegansk quinoasalat
Sandwich med vegansk quinoa-salat
På vej mod ærtespread-sandwich
På vej mod ærtespread-sandwich
Sandwich med ærtespread
Sandwich med ærtespread

Opskrift på Vegansk Quinoa-salat:

Vegansk Quinoa-salat
Print Recipe
Opskriften er fra bloggen "Månebarnet". Quinoa er total sund og mætter godt, og det spises ofte som tilbehør i stedet for ris, kartofler eller pasta. Men har du aldrig prøvet at spise det på denne måde, som pålæg, skal du virkelig glæde dig!
Vegansk Quinoa-salat
Print Recipe
Opskriften er fra bloggen "Månebarnet". Quinoa er total sund og mætter godt, og det spises ofte som tilbehør i stedet for ris, kartofler eller pasta. Men har du aldrig prøvet at spise det på denne måde, som pålæg, skal du virkelig glæde dig!
Ingredienser
Antal personer:
Instruktioner
  1. Kom plantefløde (du kan sagtens anvende sojayoghurt, eller en kombination af sojayoghurt og plantefløde, for en mere kalorielet udgave), citronsaft og sennep i en skål, og smag til med krydderierne.
  2. Tilsæt derefter finthakket løg og syltede agurker i tern.
  3. Kom også den kolde, kogte quinoa i (både hvid, rød eller sort kan anvendes), og smag evt. til med mere salt og krydderier.
  4. Pynt evt. med tomater eller purløg eller begge dele
  5. Server det til rugbrød eller andet brød. Egner sig god som pålæg til sandwich.
    Vegansk Quinoa-salat som fyld i sandwich
  6. Vegansk sandwich
Recipe Notes

Salaten egner sig perfekt til højbelagt smørebrød, da den er både fyldig og festlig at se på. Læg den på groftstrimlet spinatblade eller brug de traditionelle krøllede salatblade til formålet. Pynt med løg, dild eller fennikeltop, fine skiver løg m.m. Salaten er også perfekt i en sandwich, som tilbehør i pitabrød, eller som en smagfuld salat på brunch-bordet! Kilde: www.maanebarnet.org 

Kommentér

Navigate