Vegansk indslag til påskefrokost

Vi er inviteret til 50 års fødselsdag skærtorsdag, og den skal holdes som påskefrokost. Kogekonen vil lave vegansk mad til drengene og mig. Hvis jeg så vil sørge for noget til ostebordet. Det kom der det her fad ud af. Jeg valgte den nemme løsning med nøddeknækbrød, som er et sikkert hit, hjemmelavet nutella, som jeg havde lovet at lave i anledning af påsken. Jorbærskum skulle laves alligevel, da det er min foretrukne “marmelade” og så sneg der sig lige en cashewnøddecreme og nødder i ahornsirup med også. Herudover havde kogekonen sørget for et stort frugtfad.
En lignende anretning kunne man også lave til en brunch.

Opskrifter

Nøddeknækbrød
Print Recipe
Hos os er de næsten spist før de er bagt. Så gode er de 🙂
Antal personer
6
Antal personer
6
Nøddeknækbrød
Print Recipe
Hos os er de næsten spist før de er bagt. Så gode er de 🙂
Antal personer
6
Antal personer
6
Ingredienser
Antal personer:
Instruktioner
  1. Kom alle tørre ingredienser i en skål og bland dem. Lav et hul i midten og kom olie og vand i. Rør dejen sammen med en ske. Dejen bliver ret fugtig. Del dejen i 2 og læg den ene halvdel imellem to stykker bagepapir og rul dejen tyndt ud med en kagerulle. Fjern øverste stykke bagepapir og forskær knækbrødet i ønsket størrelse. Gentag med det sidste af dejen. Bages ved 185gr varmluft i ca. 20min. Afkøles på papiret på bageristen.
    Nøddeknækbrød
Recipe Notes

Når brødene er kølet af, knækkes de og kommes i en lufttæt bøtte / evt. kagedåse

 

Nutella
Print Recipe
Hjemmelavet Nutella - så er det næsten sundt 🙂
Nutella
Print Recipe
Hjemmelavet Nutella - så er det næsten sundt 🙂
Ingredienser
Antal personer:
Instruktioner
  1. Rist hasselnødderne i ovnen i 10min ved 180gr varmluft. Køl af og afskal nødderne - evt. i et rent viskestykke. Blend / hurtighak nødderne i 5-10min til massen bliver nærmest flydende. Kom kakao og ahornsirup i og blend igen. Massen bliver nu ret fast. tilføj vand og blend igen. Vôila så er der nutella
Recipe Notes

Opbevares i glas med låg i køleskabet. Holder sikkert ikke en uge 🙂

 

Jordbærskum
Print Recipe
Marmelade uden sukker og konserveringsmiddel. Opskriften er inspireret af Annette Harbech Olesen, "Mad for livet"
Jordbærskum
Print Recipe
Marmelade uden sukker og konserveringsmiddel. Opskriften er inspireret af Annette Harbech Olesen, "Mad for livet"
Ingredienser
Antal personer:
Instruktioner
  1. Skær dadlerne i mindre stykker, læg dem i en tallerken og hæld de frosne jordbær ved. Når jordbærrene tøs op, udblødes dadlerne i jordbærsaften. Blend / hurtighak de optøede jordbær og dadler, til dadlerne er helt findelte med jordbærrene, og vôila, så er der marmelade. Hæld det på glas med låg og sæt det i køleskabet.
Recipe Notes

Når marmeladen har stået på køl, bliver den mere fast. Holder ca. 1 uge i køleskab.
Skabelonen er fortrykt til 4 personer, hvilket ikke giver så meget mening i denne opskrift. Der bliver 1 glas.

 

Cashewnøddeost
Print Recipe
Cashewnøddeost
Print Recipe
Ingredienser
Antal personer:
Instruktioner
  1. Hæld vandet fra nødderne og blend / hurtighak alle ingredienser, til de er helt findelt. Smag til med evt ekstra citron, salt og peber. Kom i en skål med låg.
Recipe Notes

Opbevares i køleskab. Holdbar ca. 1uge

 

Nødder i ahornsirup
Print Recipe
Nødder i ahornsirup
Print Recipe
Ingredienser
Antal personer:
Instruktioner
  1. Hak nødderne groft, kom dem på et glas og hæld ahornsirup ved ca. halvt op i forhold til mængden af nødder. Vend det sammen med en teske.

 

Kommentér

Navigate