Vegansk indslag til påskefrokost

Vi er inviteret til 50 års fødselsdag skærtorsdag, og den skal holdes som påskefrokost. Kogekonen vil lave vegansk mad til drengene og mig. Hvis jeg så vil sørge for noget til ostebordet. Det kom der det her fad ud af. Jeg valgte den nemme løsning med nøddeknækbrød, som er et sikkert hit, hjemmelavet nutella, som jeg havde lovet at lave i anledning af påsken. Jorbærskum skulle laves alligevel, da det er min foretrukne “marmelade” og så sneg der sig lige en cashewnøddecreme og nødder i ahornsirup med også. Herudover havde kogekonen sørget for et stort frugtfad.
En lignende anretning kunne man også lave til en brunch.

Opskrifter

Nøddeknækbrød

Nøddeknækbrød

Ret: Brød
Antal: 8
Hos os er de næsten spist før de er bagt. Så gode er de 🙂 Der bliver to plader.

Ingredienser

  • 60 g hasselnødder (hakket mellemfint i hurtighakker)
  • 60 g mandler (hakket mellemfint i hurtighakker)
  • 60 g cashewnødder (hakket mellemfint i hurtighakker)
  • 60 g hørfrø
  • 180 g rugmel
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk natron
  • 1 dl jomfru olivenolie
  • dl vand

Sådan gør du

  • Kom alle tørre ingredienser i en skål og bland dem. Lav et hul i midten og kom olie og vand i. Rør dejen sammen med en ske. Dejen bliver ret fugtig.
  • Læg halvdelen af dejen imellem to stykker bagepapir og rul dejen tyndt ud (3-5 mm) med en kagerulle. Fjern øverste stykke bagepapir og forskær i ønsket størrelse. Træk bagepapir og udrullet dej over på en bageplade.
  • Gentag med det sidste af dejen.
  • Bages ved 185 gr varmluft i ca. 20 min. Afkøles på papiret på bageristen.
  • Når brødene er kølet af, knækkes de og kommes i en lufttæt bøtte / evt. kagedåse
    Nøddeknækbrød
  • Smager super godt med cashewnøddeost.
    Nøddeknækbrød med cashewnøddeost

Noter

Nøddeknækbrød og cashewnøddeost er hos os en absolut favorit til både jule- og påskefrokost, men kan spises på alle tider af året og døgnet ;).
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

 

Nutella

Ret: Pålæg
Hjemmelavet Nutella - så er det næsten sundt 🙂

Ingredienser

  • 200 g hasselnødder
  • 2 spk kakao
  • 3/4 dl ahornssirup
  • dl koldt vand

Sådan gør du

  • Rist hasselnødderne i ovnen i 10min ved 180gr varmluft. Køl af og afskal nødderne - evt. i et rent viskestykke. Blend / hurtighak nødderne i 5-10min til massen bliver nærmest flydende. Kom kakao og ahornsirup i og blend igen. Massen bliver nu ret fast. tilføj vand og blend igen. Vôila så er der nutella

Noter

Opbevares i glas med låg i køleskabet. Holder sikkert ikke en uge 🙂
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

 

Jordbærskum

Marmelade uden sukker og konserveringsmiddel. Opskriften er inspireret af Annette Harbech Olesen, "Mad for livet"

Ingredienser

  • 5-6 stk tørrede dadler
  • 300 g jordbær (frosne)

Sådan gør du

  • Skær dadlerne i mindre stykker, læg dem i en tallerken og hæld de frosne jordbær ved. Når jordbærrene tøs op, udblødes dadlerne i jordbærsaften. Blend / hurtighak de optøede jordbær og dadler, til dadlerne er helt findelte med jordbærrene, og vôila, så er der marmelade. Hæld det på glas med låg og sæt det i køleskabet.

Noter

Når marmeladen har stået på køl, bliver den mere fast. Holder ca. 1 uge i køleskab.
Skabelonen er fortrykt til 4 personer, hvilket ikke giver så meget mening i denne opskrift. Der bliver 1 glas.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

 

Cashewnøddeost

Cashewnøddeost

Ret: Frokost, Pålæg
Glutenfri. Kunne også kaldes cashew-ella, fordi den smagsmæssigt minder mere om en hvid nutella end om ost 😉

Ingredienser

  • 120 g cashewnødder (lægges i blød i koldt vand i ca 4 -6 timer eller natten over.)
  • 1-2 spsk citron / citrusuniversel (skal + saft)
  • 2 tsk gærflager (Kan udelades)
  • 1 spsk Frisk rosmarin (Hakket fint / eller 1 tsk tørret)
  • ½-1 spsk ahornsirup
  • 1 spsk jomfruolivenolie ekstra
  • lidt salt og peber (smages til)

Sådan gør du

  • Hvis ikke du har fået sat nødder til udblødning, kan du "snyde" ved at hælde kogende vand over - så behøver de kun trække 2 timer.
  • Hæld vandet fra nødderne, og kom alle ingredienser i en blender eller minihakker.
  • Blend / hurtighak ingredienserne, til de er helt findelt og har en smørbar konsistens. Stop op nogle gange og skub massen med af siderne, og blend så igen.
  • Smag til med evt ekstra citron, salt og peber.
  • Kommes i en ren beholder og opbevares i køleskab. Holdbar ca. 1 uge
  • Server f.eks cashewnøddeost med nøddeknækbrød
    Nøddeknækbrød med cashewnøddeost
  • Eller på pålægsbordet, hvor det fungerer godt selvstændigt men også som smørelse under andet smørepålæg.
    Håndmad med cashewnøddeost og rødbedehummus

Noter

Du kan finde en opskrift på nøddeknækbrød HER
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

 

Nødder i ahornsirup

Ingredienser

  • 1 ønsket mængde valnødder
  • 1 ønsket mængde hasselnødder (evt andre nødder)
  • 1 passende mængde ahornssirup

Sådan gør du

  • Hak nødderne groft, kom dem på et glas og hæld ahornsirup ved ca. halvt op i forhold til mængden af nødder. Vend det sammen med en teske.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

 

Kommentér

Navigate