Vegansk chokoladedessert

Efter to mislykkede forsøg på at lave chokolademousse af pisket kikærtevand (aquafaba), har jeg fundet denne lækre chokoladedessert hos Jamie Oliver. Desserten blev vellykket i første forsøg, er super nem at lave og smager fantastisk. Så der blev jeg lige populær hos mand og yngste søn 😀
Chokoladedesserten har en virkelig lækker og cremet konsistens og kan serveres med lidt frisk frugt eller nødde-/chokoladedrys. Den skal bruges som en af påskens små desserter

Hovedingredienserne til chokoladedesserten er silketofu, smeltet chokolade (min. 85%) og ahornsirup.
Silketofu er en blød tofublok på karton, som jeg køber i vores lokale helsekostbutik. Jeg bruger en 92% chokolade, som er vores foretrukne, og eftersom der også er ahornsirup i desserten, bliver den lidt bitre chokoladesmag fint afbalanceret.

Jamie Oliver kommer rom i desserten. I kommentarfeltet til opskriften på Olivers blog, hvor jeg har fundet opskriften, er der foreslag til at skifte rommen ud med Kahlua og forslag til at servere desserten med friske jordbær. MUMS 🙂
Jeg har lavet den både med og uden rom, og begge dele smager dejligt.

Vegansk chokoladedessert
Vegansk chokoladedessert

Opskrift på vegansk chokoladedessert:

Vegansk chokoladedessert
Print Recipe
Glutenfri. Illustrationerne viser ½portion, som jeg har lavet første gang for at afprøve desserten 🙂 Opskriften er fundet hos Jamie Oliver.
Antal personer
5-6
Antal personer
5-6
Vegansk chokoladedessert
Print Recipe
Glutenfri. Illustrationerne viser ½portion, som jeg har lavet første gang for at afprøve desserten 🙂 Opskriften er fundet hos Jamie Oliver.
Antal personer
5-6
Antal personer
5-6
Ingredienser
Antal personer:
Instruktioner
  1. Ingredienser til vegansk chokoladedessert
  2. Smelt chokoladen over vandbad under jævnlig omrøring.
  3. Afdryp tofublokken og kom den i en foodprocessor.
  4. Kom de øvrige ingredienser (ikke chokoladen) i og blend i 1-2 minutter.
  5. Tilføj den smeltede chokolade, og blend indtil desserten er "Silky and combined" Et par minutter 🙂
  6. Fordel desserten i 5-6 små skåle - eller som Jamie Oliver foreslår - kan du komme desserten i små moccakopper eller søde små glas - hvad du nu har - for at gøre det "extra special"
    Vegansk chokoladedessert
  7. Sæt i køleskab 15 min. før servering. for at "sætte sig". Kan også laves flere timer før servering og opbevares i køleskab.
Recipe Notes

Hvis desserten laves dagen før, kan der udskilles lidt væske fra desserten, som dog ingen betydning har for smag og konsistens.
Server evt. med drys af fintskåret frisk frugt eller bær, nødder eller lignende.

Kommentér

Navigate