Mango- & rosinchutney

Mango- & rosinchutney

Mango- & rosinchutney

Ret: Tilbehør
Opskriften er fra bogen "Green Kitchen Rejser"

Ingredienser

Krydderibundt

  • 1 stang kanel
  • 2 hele nelliker
  • 2 kardemommekapsler
  • 1 tsk spidskommenfrø (eller ½tsk støt spidskommen)
  • 1 tsk korianderfrø (eller ½tsk støt koriander)
  • 1 tsk ingefær (fintrevet frisk)

Chutney

  • 1 moden mango
  • 1 lille håndfuld rosiner
  • 1 3/4 dl vand
  • 4 spsk æblecidereddike
  • ½ tsk tørrede chiliflager (eller mere efter behag)
  • 2 spsk agavesirup (eller ahornssirup)
  • ½ tsk havsalt

Sådan gør du

  • Kom samtlige krydderier i et tefilter, eller bind dem sammen i et stykke ostelærred.
  • Skræl og udsten mangoen og skær den i mindre stykker.
    Mango
  • Læg krydderiposen i en kasserolle sammen med mangokødet og rosinerne. Hæld vandet over, og bring det hele i kog ved middel varme. Sku ned for varmen, og lad chutneyen simre stille i 10 minutter under jævnlig omrøring
  • Tilføj nu eddike, chili, sirup og salt, læg låg på og lad den simre videre i 30 minutter, til den er tyk og udkogt. Smag om nødvendigt til med mere sirup, salt eller eddike.
  • Lad chutneyen køle helt af, og hæld den derefter i en tætsluttende beholder. Den kan holde sig i køleskabet et par uger.
  • Egner sig godt som emne til tapas som følge til koftas
    Mangochutney og koftas, som tapas
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

Kommentér

Opskrift Vurdering




Navigate