Antal: 4
Opskriften er glutenfri, fordi den laves med kikærtemel. Melet kan erstattes med andre typer mel.
Der bliver ca 10 vafler.
Ingredienser
- 300 g kogte hvide bønner (hjemmekogte eller 1 ds.)
- 2 mindre rødbeder (kogt og skåret i grove tern)
- 1 lille rødløg (hakket)
- 2 fed hvidløg (presset)
- 1 lille håndfuld persille (hakket)
- ½ frisk chili (fint hakket)
- 2 spsk citronsaft/citrusuniversal
- 2 spsk olivenolie
- 3/4 tsk paprika
- 1 tsk salt
- peber
- 150 g kikærtemel
- 1 tsk bagepulver
- 2 dl vand
Sådan gør du
- Kom alle ingredienser på nær kikærtemel, bagepulver og vand i en skål
- Blend ingredienserne med en stavblender og tilføj mel og vand af et par omgange.
- Varm vaffeljernet op til lampen lyser grønt. Kom en stor skefuld vaffeldej på hver plade. Pas på med at komme for meget dej på, så vaflen løber ud over pladen. Så hellere lidt mindre. Luk vaffeljernet og bag til knappen igen lyser grønt. Åbn ikke før, knappen lyser grønt. Tager ca 5 min.
- Så er vaflerne fædigbagte. Fortsæt på denne måde til alt dejen er brugt. Der bliver ca 10 stk.
- Serveres som frokost eller forret. Evt. med indisk dhal, tomat, melon, agurk, salat og et drys bredbladet persille. Eller dhal med mangochutney, ananastern, frisk koriander og peanuts.
Noter
Opskriften på Mia Sommers dhal kan du finde HER
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!