“Tærte-onsdag” Vegansk pæretærte med marcipan og chokolade

Jeg laver jævnligt mindfulnessøvelser for at “træne” min mentale robusthed. Opskriften på pæretærte kom til mig under en sådan øvelse. Jeg havde sat mig til rette for at lave en 10 minutters åndedrætsmeditation, og ret utilsigtet blev udbyttet af meditationen en opskrift på vegansk pæretærte. Det har jeg ikke lige oplevet før, og helt oplagt måtte jeg da bage den tærte 🙂

Vegansk pæretærte med marcipan og chokolade
Vegansk pæretærte med marcipan og chokolade

Efteråret er sæson for pærer. Selv holder jeg utroligt meget af Clarafrispærer, hvis sæson nu er ved at være ovre. De er gode, når de er faste og sprøde, men netop når de bliver mere modne og bløde, er de gode at lave pæretærte af, og det er det, jeg har gjort.

Da, jeg bagte pæretærten første gang, lod jeg skrællen være på pærerne. Det så enormt flot ud, men under bagningen blev skrællen brun. Det var knap så flot! Da jeg smagte på tærten, var det min oplevelse, at konsistens og smag af skræl på de bagte pærer forstyrrede nydelsen af pærernes sødme. Derfor måtte jeg bage tærten en gang til og denne gang med skrællede pærer. Det var meget bedre 🙂 MUMS!

Veganermors Veganske Tærter
Få min e-bog!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få Veganermors Veganske Tærter

Invalid email address
Der kan gå lidt tid, før du får mails (bekræftelse + download link). 
Du kan afmelde nyhedsbrevet til enhver tid. 
Pæretærte
Pæretærte- pærer med skræl
Pæretærte- pærer uden skræl
Pæretærte- pærer uden skræl

Eftersom jeg ikke spiser sukker, er det selvfølgelig ikke “rigtig” marcipan, der er kommet i tærten.
Jeg har lavet marcipan af smuttede mandler og ahornsirup. Chokoladen, som er kommet over, er ligeledes tæt på sukkerfri. Jeg har brugt en chokolade med 92% kakaomasse. Det spiser jeg nemlig med stor nydelse. Hvis du har lyst til at bage tærten, hvilket varmt kan anbefales, bestemmer du jo selv, om du vil vælge at bruge købemarcipan og en mere sød chokolade. Dog vil jeg anbefale chokolade med minimum 70% kakao, da den mørke chokolade klæder pærerne og marcipanen.

Veganske frugttærter
Veganske frugttærter – pæretærte og æbletærte

Jeg har tidligere bragt en opskrift på en vegansk fransk æbletærte. Du kan finde indlægget og opskriften HER

Opskrift på vegansk pæretærte med marcipan og chokolade:

Vegansk pæretærte med marcipan og chokolade

Vegansk pæretærte med marcipan og chokolade

Ret: Dessert, Kage, Tærte
Antal: 4
Jeg har en mindre tærteform på 23 cm i diameter. Opskriften passer til denne tærteform. Du kan vælge at bruge en anden tærtebunds-opskrift.

Ingredienser

Tærtebund med hvedemel

  • 100 g grahamsmel
  • 100 g hvedemel
  • lidt salt
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 spsk ekstra jomfruolivenolie
  • 1 dl koldt vand

Tærtebund uden hvedemel

  • 50 g cashewnødder (finthakkede)
  • 100 g bygmel (eller glutenfri havremel)
  • 3/4 spsk FiberHUSK
  • lidt salt
  • 1 tsk birkesød / rørsukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 spsk ekstra jomfruolivenolie
  • 1 dl vand

Marcipan

  • 150 g mandler (smuttede)
  • 2 spsk ahornsirup
  • ½ dl vand (til en passende konsistens)

Tærtefyld

  • 2-4 modne pærer
  • ½ citron (saften fra citronen)
  • 50 g mørk chokolade (Hakket)

Sådan gør du

Tærtebund

  • Bland alle tørre ingredienser og lav et hul i midten af melblandingen.
  • Kom olie og vand i og rør det hele sammen, saml evt. med fingrene til sidst. Dejen må godt være lidt fugtig. Tryk dejen ud i en u-smurt tærteform - evt. med lidt mel på fingrene.
  • Tærtebunden skal ikke forbages.
    Tærtebund

Marcipan

  • Kom de smuttede mandler i en foodprocessor eller minihakker og hak dem ganske fint. Skrab evt. ned fra kanten et par gange.
  • Tilføj ahornsirup og vand og hak det med. Tilføj evt. mere vand til marcipanen har en passende konsistens.
    Tærtebund og hjemmelavet marcipan

Samling af tærten

  • Fordel marcipanen på tærtebunden. Hvis du bruger "rigtig marcipan" kan du evt. rive det på et råkostjern og fordele det på tærtebunden.
    Tærtebund og hjemmelavet marcipan
  • Skræl pærerne og skær dem i både. Vend bådene i citronsaft, før de lægges på tærten. Læg bådene i en krans som på billedet og Først rundt langs yderkanten af tærten og efterfølgende i midten af tærten.
    Vegansk pæretærte
  • Vegansk pæretærte
  • Bag tærten i ovnen ved 185 grader varmluft. Først i 10minutter.
  • Imens hakkes chokoladen. Når tærten har bagt i 10 minutter, drysses chokoladen henover tærten, som herefter færdigbages i yderligere 15 minutter.
    Vegansk pæretærte med marcipan og chokolade
  • Server tærten med sojade natural (sojayoghurt) eller sojade rørt med lidt vanilje og ahornsirup. Alternativt pisket plantefløde.
    Vegansk pæretærte
  • Velbekomme 🙂
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

2 Comments

  1. 5 stars
    Tusind tak, det er min nye favorit glutenfri og sukkerfri pære fryd 🙏🤗❤️

    • Helle Reply

      Hej Kristina
      Velbekomme og tak for din positive kommentar 🙂
      Hilsen Helle

Kommentér

Navigate