Nødde-paneret aubergine

Nødde-paneret aubergine
Nøddepaneret aubergine

Nødde-paneret aubergine
Print Recipe
Glutenfri. Kan spises i sandwich, som pålæg på rugbrød, som en del af et vegansk stjerneskud og mange andre måder. Opskriften er inspireret af Ditte Gad og hendes bog "Vegansk til højtider og fest".
Nødde-paneret aubergine
Print Recipe
Glutenfri. Kan spises i sandwich, som pålæg på rugbrød, som en del af et vegansk stjerneskud og mange andre måder. Opskriften er inspireret af Ditte Gad og hendes bog "Vegansk til højtider og fest".
Ingredienser
Antal personer:
Instruktioner
  1. Nødde-paneret aubergine
  2. Vask auberginen, og skær den i skiver a 1 cm på langs.
    Nødde-paneret aubergine
  3. Drys skiverne med salt og lad dem trække 5 min. Dup herefter den overskydende væske fra auberginen af med et rent klæde.
    Nødde-paneret aubergine
  4. Hak hasselnødderne i en minihakker - tilsæt evt 2 spsk mel for at strække paneringen. Hæld hasselnødderne ud på en flad tallerken af to omgange.
  5. Rør kikærtemel, røget paprika, finthakket chili, salt og sojamælk sammen til en lidt tyk dej. Vælg en Tallerken eller flad skål, hvor aubergineskiven kan dyppes i.
    Nødde-paneret aubergine
  6. Vend aubergineskiverne i kikærtedejen..
    Nødde-paneret aubergine
  7. ...og herefter forsigtigt i hasselnødderne.
    Nødde-paneret aubergine
  8. Læg skiverne på en bageplade med bagepapir.
    Nødde-paneret aubergine
  9. Bages i 20 minutter midt i ovnen ved 230 grader - almindelig ovn, eller 210 grader varmluft.
  10. Kan serveres på en håndmad.
    Nødde-paneret aubergine
  11. Eller som en del af et stjerneskud - eller bare som de er f.eks. med kartofler og persillesovs 😉 eller pastasalat.
    Vegansk stjerneskud
Recipe Notes

Det kan være lidt svært at få nødde-raspen til at slå til. Tilsæt derfor evt. 2 spsk rugmel eller glutenfri mel og doser gerne raspen af to omgange.
Smager dejligt både varm og kold - og i madpakken er det ren luksus 😉

Kommentér

Navigate