Gylden grød af hirse og quinoa

Gylden grød af hirse og quinoa
Gylden grød af hirse og quinoa med nøddesmør, ristede hasselnødder, rosiner, kokosflager, æble og plantemælk.

Nu hvor jeg er så godt i gang med morgenretterne, er gylden grød af hirse og quinoa endnu et bud på en lækker weekend morgenret, som også fortjener at blive delt 😀
Hos os er det, den tid, det tager at lave morgenmaden, der afgør, om det er en hverdags- eller weekendret. Denne grød skal koge ca 20 minutter, og ryger derfor i weekendkategorien.
Vores hverdagsmorgenmad forbereder vi oftest aftenen før, så den kan være spiseklar på 5-10 minutter næste morgen, hvor vi f.eks. kun skal skære frugt og hakke nødder.
Vi varierer vores morgenmad en del og får sjældent samme ret to morgener i træk.
Du kan læse et indlæg og finde opskrifter til syv forskellige morgenretter HER

Gylden grød af hirse og quinoa er en morgengrød, vi ikke laver så tit.
Så meget desto mere luksuriøst virker det, når vi så endelig laver den.
Det er en varmende og krydret grød, som ligger godt i maven.
Hirse og quinoa er sunde frø med gode vegetabilske proteiner. De er glutenfri.
Min mand og jeg er enige om, at vi vil lave den grød oftere og især henover vinterhalvåret.

Inspiration til grøden er igen fundet hos Green Kitchen Stories i bogen “der hjemme”.
Vi ejer selv tre af Luise Vindahl og David Frenkiels bøger, og de bøger, vi ikke ejer, har vi lånt på biblioteket flere gange. Luise og Davids madunivers tiltaler og inspirerer mig utroligt meget både i billeder og smag. De laver smuk, farverig og sund mad, præcist som jeg selv går så højt op i.

Vi vælger at toppe grøden som på det billede, vi lod os inspirere af i bogen “Green Kitchen Stories – Der hjemme”. Med nøddesmør, ristede nødder, rosiner, friske æblestykker og lidt kokosflager. Efter vi smagte denne kombination første gang, har vi ikke følt behov for at ændre på noget. Helheden med grøden og denne topping smager super dejligt 😀

Opskrift på gylden grød af hirse og quinoa:

Gylden grød af hirse og quinoa

Gylden grød af hirse og quinoa

Ret: Morgenmad
Antal: 3
Glutenfri grød, som er velkrydret og varmende. Grøden ligger godt i maven. Opskriften er inspireret af Luise Vindahl og David Frenkiel fra deres bog "Green Kitchen Stories Der hjemme" . Portionen rækker til 2-4 personer, alt efter hvor sultne man er.

Ingredienser

  • 1 æble (uden kernehus)
  • 100 g hel hirse (skyllet)
  • 90 g quinoa (skyllet)
  • ½ tsk stødt kanel
  • 1/4 tsk stødt kardemomme
  • 1/4 tsk stødt ingefær
  • ½ tsk stødt gurkemeje
  • 1 nip havsalt
  • lidt peber (fremmer gurkemejes sundhedsværdi)
  • 2 dl plantemælk (efter eget valg)
  • 7 dl vand
  • 1 spsk ahornsirup (eller anden sødning.)

Topping

  • Skiver af frisk æble
  • Nøddesmør (evt. peanutbutter)
  • Grofthakkede ristede nødder eller frø/kerner (efter eget valg)
  • Rosiner
  • Rå kakaonibs
  • Kokosflager
  • Plantebaseret mælk (efter eget valg)
  • Evt. andet (vælg selv ;))

Sådan gør du

  • Gylden grød af hirse og quinoa
  • Skær æblet i terninger, og kom det i en mellemstor gryde med de øvrige ingredienser (undtagen ahornsirup).
  • Bring grøden i kog, skru ned for varmen, og lad det simre i 15-20 min., eller til hirsen er mør, og quinoaen har fået små haler.
  • Rør rundt nogle gange undervejs, så grøden ikke brænder på.
  • Tag gryden af varmen, når grøden er færdig og rør ahornsirup i.
  • Server grøden toppet med f.eks æbler, nøddesmør, ristede nødder/frø, rosiner o.l. + et skvæt plantemælk.
    Gylden grød af hirse og quinoa

Noter

" Grøden holder dig mæt i timevis og er lækker og varmende. Det er gurkemeje, som giver den flotte farve. Spis altid grøden med ekstra pynt og fyld - det giver en langt mere interessant konsistens og smag" - Citat fra bogen af Luise Vindahl og David Frenkiel. Føl dig fri til at toppe grøden  med det, som er særligt lækker for dig.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

Kommentér

Opskrift Vurdering




Navigate