Vegansk pesto med basilikum

Pesto og andet tilbehør
Pesto og andet tilbehør

Vegansk pesto med basilikum
Print Recipe
Glutenfri, hvis gærflagerne er glutenfri. Du kan nemt erstatte den ene potte basilikum med andet grønt. f.eks. persille, rucola, grønkål, ramsløg og lignende. Pinjekerner kan erstattes med mandler, nødder eller andre kerner som f.eks græskarkerner. prøv dig frem 😉
Vegansk pesto med basilikum
Print Recipe
Glutenfri, hvis gærflagerne er glutenfri. Du kan nemt erstatte den ene potte basilikum med andet grønt. f.eks. persille, rucola, grønkål, ramsløg og lignende. Pinjekerner kan erstattes med mandler, nødder eller andre kerner som f.eks græskarkerner. prøv dig frem 😉
Ingredienser
Antal personer:
Instruktioner
  1. Vegansk pesto med basilikum
  2. Hvis du har en minihakker, kan du starte med at hakke basilikum, som nok skal i af nogle gange.
  3. Kom herefter resten af ingredienserne i og blend det til en passende konsistens. Smag til og tilføj evt. ekstra gærflager, salt og citron
  4. Hvis du har en foodprocessor, kan du komme alle ingredienser i med det samme.
  5. Kan opbevares 1-2 uger i glas med låg i køleskabet. Kan fryses.
Recipe Notes

Gærflagerne erstatter parmesanost, som er en almindelig ingrediens i pesto.
Jeg ved ikke om gærflagerne er nødvendige. Prøv evt. uden, inden du investerer i gærflager.
Vi dyrker vores egen basilikum, og om sommeren laver jeg en stor portion pesto og fryser ned i små glas til brug om vinteren. Jeg har aldrig fundet en købevariant af pesto, som overgår denne.

2 Comments

  1. Karina Alfrida Reply

    Virkelig dejlig pesto! Den smagte vidunderligt og behøver slet ikke salt, efter min smag, for jeg var så fjollet, jeg hældte salt i sammen med alt det andet i stedet for, som du skriver, at smage til, til sidst 😀

    • Helle Reply

      Hej Karina
      Jeg er enig i, at det er en dejlig pesto, og du kan lege med at bruge andre ting i pestoen.
      Pinjekerner kan erstattes af mandler, cashewnødder, græskarkerner o.l.
      Jeg kommer næsten altid basilikum i, men tilføjer også rigtig tit andre grønne ting som persille, ramsløg, rucola, grønkål, skvalderkål, mælkebøtteblade o.l. alt efter, hvad jeg har at gøre med 🙂
      Du kan lave en stor portion og fryse det ned i små glas. Pestoen er lige så god, når den har været frosset.
      Kærlig hilsen Helle

Kommentér

Navigate