Antal: 8 personer
Glutenfri ved brug af glutenfri mel. Prøv f.eks med glutenfri havremel.
Opskriften er inspireret af en opskrift fra Colombani.dk
En kompakt julekonfektkage med masser af nødder og tørrede frugter.
Ingredienser
- 200 g tørret frugt (rosiner, abrikoser, figner o.l)
- 200 g blandede nødder (mandler, hasselnød, pistacie o.l)
- 1 tsk kardemomme
- 1 tsk kanel
- 1 tsk stødt ingefær
- 1/4 tsk muskat
- lidt salt
- 1 tsk bagepulver
- 1 appelsin (kun skallen, fintrevet)
- 200 g æblepuré (eller æblemos)
- 2 spsk chiafrø
- 1 dl koldt vand
- 1 dl olivenolie
- 100 g kokossukker
- 150 g fuldkornespeltmel (eller anden mel)
- 50 g fuldkornsrismel (eller anden mel)
Sådan gør du
- Start med at lave chiaæg. Bland chiafrø og vand og lad det trække ca 15 minutter.
- Hak nødder og tørret frugt groft.
- Bland mel, krydderier, kokossukker, bagepulver, appelsinskal, nødder og frugt i en skål for sig.
- I en anden skål piskes æblepuré, chiaæg i nogle minutter. Hæld nu forsigtigt olivenolien i blandingen lidt efter lidt, mens du fortsat pisker. Det skal ske langsomt, så olivenolien absorberes i blandingen, mens der piskes.
- Til sidst vendes de tørre ingredienser i massen.
- Smør en springform (22 cm) med lidt kokosolie og fordel dejen i formen.
- Bages ved 175 gr alm. ovn, eller 160 gr varmluft i 45 minutter. Afkøles og er klar til at blive spist. Gemmes for nisser 😉
- Server til gløgg, kaffe, te eller hvad du finder på 🙂
Noter
I den oprindelige opskrift fra Colombani står der bare 200 g mel, så føl dig fri til at bruge det mel du har.
Colombanis opskrift indeholder 4 æg, som i min veganske version erstattes med æblepuré og chiaæg. Måske kan æblepuré erstattes af bananer eller hørfrøæg??
Colombanis opskrift indeholder 4 æg, som i min veganske version erstattes med æblepuré og chiaæg. Måske kan æblepuré erstattes af bananer eller hørfrøæg??
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!