Veganske opskrifter til at flytte hjemmefra med

Jeg er så meget et madmenneske, at jeg altid har tænkt, at når mine børn flytter hjemmefra, vil jeg lave en opskriftbog til dem med alle deres favoritter fra “mors køkken”. Hvad gør man så, når de ændrer livsstil 2mdr. før, de flytter, og ikke længere spiser “barndommens favoritter”?

Først droppede jeg tanken helt. Da jeg så kom i gang med at udforske den veganske livsstil og lede efter veganske retter til min top 10 liste, spirede en ny ide. En boks med opskrifter på top 10 veganermad, de bedste salater, supper, brød m.m. Sønnerne var jo på lige så bar bund som jeg, i det nye madrepetoire. Til glæde for dem såvel som for mig selv, gjorde jeg alvor af ideen.

Boksen fik denne titel:

Titel på opskriftboks
Titel på opskriftboks

Opskrifterne er lavet som laminerede kort i A6 – størrelse, 25 kort, der efterhånden trykt i 9 eksemplarer; til vores 4 børn, ex-manden, nogle kusiner og til os selv. De er en stor hjælp, når det kniber med at finde på, hvad vi skal have og spise og i det hele taget i den daglige madlavning.
Manden bruger flittigt kortene, mens jeg stadig tyer til Ipaden på evig jagt efter nye favoritter.
Der kommer hele tiden nye kort til. Det er min tanke, at de fleste opskrifter hen af vejen skal deles her på bloggen.

Tomatsuppe
Eksempel på opskriftkort: Tomatsuppe

Dette kort er flittigt brugt denne vinter. En suppe, vi har lavet i mange år uden at vide eller gå op i, om den er vegansk. Jeg laver den altid på friske tomater. Den er super velsmagende.
Det er mit mål at få friske tomater i boksen til sommer, mens de både er i sæson, mest velsmagende og billigst. Simpelthen i afmålt mængde, skåret i passende størrelse og frosset. De kan kommes i retten direkte fra boksen. På den måde har vi nem mad, enten hvis vi ikke har planlagt noget mad, eller hvis frokostgæsterne bliver hængende til aftensmad-tid.

Veganermors Veganske Tærter
Få min e-bog!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få Veganermors Veganske Tærter

Invalid email address
Der kan gå lidt tid, før du får mails (bekræftelse + download link). 
Du kan afmelde nyhedsbrevet til enhver tid. 

Fremgangsmåde:

Se ingredienserne på billedet af kortet.
1. varm olien i en gryde. Tilsæt løg, hvidløg og rød peber og steg under omrøring til grøntsagerne er møre. Hæld tomaterne i gryden og lad dem simrer med i 10 minutter.
2. Herefter tilsættes bouillon, tomatpuré, salt, peber og sukker/birkesød. Dæk med låg og kog i 15min. Tag suppen af blusset og krydr med basilikum.
Blend suppen med en stavblender. Tilsæt evt. mere salt og peber.
3. Kog pastaen i en anden gryde i rigeligt kogende vand med salt. Når den er færdigkogt, dryppes den af og tilsættes suppen. Serveres evt. med friske basilikumblade.
4. Serveres med godt brød eller ristet rugbrød med pesto/olie og saltflager.

tomatsuppe

Ønskes en printvenlig opskrift findes den under menupunktet “Opskrifter”

Kommentér

Navigate