Spinattærte med dildcreme og røget læx er et bud på en servering her til påske.
Jeg har lige serveret denne anretning til en lille påskefrokost med 6 personer.
Det smagte dejligt og blev godt modtaget 😀
Med den mængde tærte, dildcreme og læx, som vi havde forberedt, kunne jeg nemt have lavet anretninger til 12-14 personer. Hvilket efterlader os med nogle skønne rester 😉
Jeg vil prøve at lade billeder tale mere end ord, og efter billederne er der en procesbeskrivelse og link til opskrifter på tærte, dildcreme og røget læx.
Spinattærten blev bagt to dage i forvejen, fordi det passede bedst. Tærten kan også bages dagen før eller en uge før og fryses. Tærten blev serveret kold.
Dildcremen kan også laves flere dage i forvejen.
Vi lavede grund-cremen dagen før og krydrede den på dagen.
Oprindeligt er cremen en smøreost med dild, men til denne servering kalder vi den dildcreme 😉
Røget læx blev lavet to dage i forvejen, da de i følge opskriften vinder smagsmæssigt ved at trække i marinaden.
Der er selvfølgelig noget arbejde i at forberede både tærte, creme og læx, men når det er gjort, er det nemt, at lave nogle skønne anretninger til påskebordet.
Opskrifter:
Du kan læse et indlæg og finde en opskrift på spinattærte HER
Du kan finde en opskrift på smøreost hos Plantepusherne HER
Jeg har tilføjet masser af småtskåret frisk dild, lidt salt, peber og ahornsirup til grundosten.
Alternativt kan du købe en vegansk flødeost og bruge som creme og evt. tilføje dild.
Du kan se en lille video med “chef Jana” om at lave læx HER
Du kan også finde en opskrift på røget læx hos Plantepusherne HER
Når alle deltingene er tilberedte, er det bare at samle anretningen: Et stykke tærte, en skefuld dildcreme, et par skiver røget læx og måske lidt pynt, som kan være dild og caviart eller andet.
Anretningen kan laves i god tid og sættes koldt – eller anrettes kort før, gæsterne kommer, og sættes på bordet.
Velbekomme 🙂