Varm linsesalat med danske Anicia linser er en dejlig varmende og mættende ret. Hos os er varm linsesalat en klassiker, som vi har lavet fra før tiden som veganer. Retten er hentet i bogen “Sundhedsrevolution på høje hæle”, som er skrevet af Umahro Cadogan. Varm linsesalat er en komplet servering, som ledsaget af kålsalat eller dampet broccoli og ristet brød giver rigtig god mæthed.
Du kan finde opskriften på spidskålssalat HER
Vi har tilføjet frisk spinat til salaten, fordi vi havde en rest, som skulle bruges. Spinaten kunne også være kommet i linsesalaten de sidste minutter. Brødet er rugbrød, som er smurt med pesto, drysset med flagesalt og ristet i ovnen i 10 minutter.
Jeg vil gerne pointere, at jeg ikke laver betalt reklame – al reklame for danske bælgfrugter kommer fra hjertet 😀
Danske Anicialinser:
Danske Anicia linser ligner, smager og opfører sig akkurat som de grønne De Puy linser. De danske Anicia linser er derfor rigtig nemme at indfører i vores daglige madlavning. Jeg har valgt, at jeg fra nu af altid vil bruge danske linser, hvor der ellers i en opskrift angives grønne De Puy linser. I Umahros oprindelige opskrift anvendes grønne De Puy linser eller sorte Berluga linser – og VUPTI! nu med danske Anicia linser 🙂
Pure dansk skriver om den Danske Anicia linse:
“Den danske Anicia linse er en delikatesselinse, også kendt som Puy-linsen. Smuk og grønmeleret med en let krydret smag. Samt noter af friske ærter og peber. Duftnoterne leder tankerne hen på en forårsdag med naturen i fuldt flor”. – Pure dansk.
Du kan se en fin lille video lavet af Pure dansk om tilberedning af Anicia linser HER
Retter jeg har lavet med de danske Anicia linser:
Opskrift på varm linsesalat med danske Anicialinser:
Ingredienser
- 2½ dl danske Anicialinser (grønne Puy-linser eller sorte belugalinser)
- 1 stilk bladselleri (i tynde skiver)
- 2 rødløg (finthakkede)
- 1 lille porre (i tynde skiver)
- 1 gulerod ( i grove tern)
- 1 fed hvidløg (hakket)
- 2-3 laurbærblade
- 2-3 stilke frisk timian (eller rosmarin eller 1 tsk tørret)
- 2 spsk æblecidereddike
- ½ bdt bredbladet persille (hakket)
- 1 spsk Dijonsennep
- 2 spsk ekstra jomfruolivenolie
- Hav eller stensalt
- Friskkværnet sort peber
Sådan gør du
- Klargør bladselleri, porre gulerod, hvidløg og halvdelen af rødløgene, og kom dem i en gryde.
- Skyl linserne og kom dem i gryden sammen med grøntsagerne.
- Kom også laurbærblade og timiankviste i gryden.
- Kom vand i til det lige dækker og bring i kog.Lad linserne og grøntsagerne simre ved lav varme i 30-40 minutter (uden låg de sidste 15 min), til linserne er møre, og der ikke er mere vand. Rør af og til og spæd op med en smule ekstra vand om nødvendigt. (Jeg får tit for meget vand fra starten af)
- Vend i mellemtiden resten af rødløgene, eddike, persille, sennep og olie sammen.
- Tag gryden af kogepladen og rør blandingen ud i de færdige linser. Smag til med salt og peber.
- Lad den varme salat trække 10 minutter under låg, inden den serveres.
- Emne til en tapastallerken
Noter
Linsesalaten smager også godt kold dagen derpå. Så lav en stor portion og gem resten i køleskabet.
Kan være et emne til en tapastallerken evt. pyntet af med lidt sojayoghurt, rødløg og persille.