
Antal: 4
Glutenfri.
Ingredienser
- 2 dl linser (efter eget valg)
- 300 g jordskokker
- 100 g solsikkekerner
- 200 g svampe
- 1 løg
- 1-2 fed hvidløg
- 1 tsk jomfrukokosolie
- ½ tsk paprika
- 1 tsk timian
- 2 spsk Tamari (sojasauce)
- 1 spsk citronsaft/citrusuniversal
- salt og peber
Sådan gør du
- Skyl linserne og kom dem i en gryde
- Rens jordskokkerne og skær dem i grove tern og kom dem i gryden sammen med linserne.
- Hæld vand ved og kog linser og jordkokker i 20-25minutter, til jordskokkerne er godt møre. Hæld overskydende vand fra.
- Rist solsikkekernerne på en tør pande.
- Rens champignon og skær dem i skiver. Skær løget i tern. Pil hvidløget og hak det fint.
- Svits champignon, løg og hvidløg i kokosolie på en pande. Krydr med 1 spsk tamari, paprika, timian og peber.
- Kom jordskokker, linser, solsikkekerner og champignon-blandingen i en skål.
- Tilføj citronsaft , resten af Tamarien og blend med stavblender. Lad evt massen have en lidt grov struktur eller blend helt fint - som du har lyst til. Smag til med salt og peber.
- Server evt sammen med bagte marinerede rødbeder. Velbekomme
Noter
Jordskokkepostej er ny favorit på vores frokostbord. Er madpakkeegnet 🙂
Jeg overvejer at koge linser og jordskokker som præfabrikat og fryse det ned - til at lave postejer med I løbet af foråret, hvor danske jordskokker ikke er i sæson.
Jeg overvejer at koge linser og jordskokker som præfabrikat og fryse det ned - til at lave postejer med I løbet af foråret, hvor danske jordskokker ikke er i sæson.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!