Antal: 2
Opskriften er fundet hos Årstiderne. Glutenfri
Ingredienser
- 1 ds. hvide bønner (eller 300g selvkogte)
- 1 dl røde linser
- 1 løg (grofthakket)
- 2 fed hvidløg
- 3-4 gulerødder (i skrå skiver)
- 1 mindre squash (flækket og i skrå skiver)
- 1 peberfrugt (i grove tern)
- 1 ds hakkede tomater naturel
- ½-1 rød chili (finthakket - ½-1 tsk eller tørret chili)
- 1 avocado (i tern)
- 1 bk rucola (eller frisk spinat / finthakket grønkål)
- ½ bk cherrytomater
- ekstra jomfruolivenolie
- 1 æblecidereddike
- salt og peber
Sådan gør du
- Afdryp bønner fra dåse og skyl under koldt vand. Eller brug en tilsvarende mængde selvkogte hvide bønner.
- Skyl de røde linser og afdryp i en sigte.
- Skyl og klargør alle grøntsager. (Billedet viser ingredienser til en dobbelt portion)
- Sauter løg, hvidløg, hakket chili og gulerødder møre i en tykbundet gryde.
- Tilsæt squash og peberfrugt, sauter endnu et par minutter, og tilføj de røde linser. Steg kort. Hæld 2 dl vand på.
- Kog op og hæld tomatsauce på. Lad linser og grøntsager simre til alt er mørt, og spæd evt. til med lidt vand undervejs, hvis saucen bliver for tør.
- Vend avocadotern med cherrytomater og rucola til en avocadosalsa, og tilføj 1 spsk æblecidereddike og lidt salt og peber.
- Kom de hvide bønner i gryden med linser og grønt og kog det lidt sammen. Smag til med salt, peber og evt. lidt æblecidereddike.
Servering
- Anret Hot pot i store skåle/dybe tallerkener, og top med avocadosalat.
- Velbekomme
Noter
Når maden portionsanrettes, bliver der kun rester, hvis man på forhånd indregner rester. Lav f.eks. dobbelt portion og gem halvdelen.
Hot-pot kan laves dagen før, og så vil jeg vælge at lave avocado-salsaen frisk ved servering.
Hot-pot kan laves dagen før, og så vil jeg vælge at lave avocado-salsaen frisk ved servering.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!