Fyldte dadler – vegansk julekonfekt

I aften har jeg arbejdet på at  lave julekonfekt, for at vi kan have noget guf til juledagene.
Alle de havregrynskugler, jeg har fået lavet i løbet af december, er nemlig alle sammen spist op.
Jeg synes egentlig også, at vi skal have lidt andet end kun havregrynskugler til vores jul, og jeg har længe haft en god konfektplan 🙂 Jeg har nemlig tumlet med en ide om at lave en marcipantræstamme/-roulade med hjemmelavet marcipan og hjemmelavet nutella.
Jeg har faktisk haft en forstilling om, at jeg i dette – årets sidste indlæg på veganermor.dk – ville trylle med en flot og helt igennem hjemmelavet marcipantræstamme. Og når jeg så alligevel skulle igang med at lave marcipan, ville jeg samtidig lave fyldte dadler, som jeg plejer at lave hvert år.

Marcipantræstammen blev desværre et af de eksperimenter, som ikke lykkedes first-take – og af tidsmæssige årsager, får den ikke flere forsøg i år.
Nutellaen blev for flydende og måtte en tur i fryseren for at samle sig, og bagefter kunne marcipanen ikke rulles til roulade uden at knække. Lige aktuelt befinder eksperimentet sig, rullet sammen og holdt sammen af mad papir i fryseren. Jeg forestiller mig at overtrække den med chokolade, når den er frossen, og så må vi se, hvad dens videre skæbne byder på. Den er lavet af kanon velsmagende ingredienser, og skal nok blive spist på en eller anden måde – den er bare ikke blevet “blogklar” i år. Det bliver så et af mine udviklingspotentialer til næste år 🙂

Hjerternes jul

Veganermors Veganske Tærter
Få min e-bog!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få Veganermors Veganske Tærter

Invalid email address
Der kan gå lidt tid, før du får mails (bekræftelse + download link). 
Du kan afmelde nyhedsbrevet til enhver tid. 

Fyldte dadler:

Derfor kommer dette indlæg i stedet for til at handle om vores super enkle og altid velsmagende dadelkonfekt. Den er helt enkel og består kun af tørrede dadler, marcipan (evt. hjemmelavet marcipan) og chokolade.

1. Udsten dadlerne.
2. Kom marcipan i “hullet”.
3. Vend dadlerne i smeltet chokolade.
4. Pynt med en smuttet mandel eller lignende.

Daddelkonfekt
Dadler fyldt med marcipan
Dadler fyldt med chokolade og overtrukket med chokolade
Dadler fyldt med marcipan og overtrukket med chokolade
Snar klar til jul :)
Snart klar til jul 🙂

2 Comments

 1. Helle Funding Reply

  Kære søde dejlige Helle ❤
  Du skriver altid ligeså dejligt som du selv er! Jeg fornemmer dig så kærlig og varm!
  Tak Helle for det 💝
  Glædelig jul til dig og hele din dejlige familie 🎄🤶🎅☃

  • Helle Reply

   Hej Helle
   Tusind tak for din søde kommentar 🙂
   Og tak i lige måde.
   Glædelig jul til dig og dine.
   Kærlig hilsen Helle

Kommentér

Navigate