Antal: 6
Vegansk simremad. Opskriften er fundet hos Jamie Oliver. Forholdet mellem auberginer og søde kartofler kommer sig ikke så nøje. Om der er mere eller mindre af det ene eller de andet.
Ingredienser
- 1 rødløg (groft hakket)
- 2 fed hvidløg (finthakket)
- 2 stængler bladselleri (groft hakket)
- 2 spsk jomfru olivenolie/ jomfru kokosolie
- 1 tsk støt spidskommen
- ½ tsk støt gurkemeje
- 1 tsk støt kanel
- 2-3 auberginer (I grove tern)
- 2-3 søde kartofler (i tern)
- 1 ds. hakkede tomater (eller en karton)
- 1 ds kikærter (eller 300 g selvkogte)
- ½ spsk grøntsagsbouillon (evt. Herbamare)
- 10 tørrede abrikoser (skåret i tern)
- salt og peber
- 2½ dl vand (eller vandet fra (dåse)kikærterne )
Tilbehør
- evt. ris og salat
Sådan gør du
- Kom olie i en gryde og svits løg, hvidløg, selleri og krydderier i 5-10 minutter, til det begynder at blive mørt.
- Kom auberginerne i gryden og svits med i 10 minutter under næsten konstant omrøring. For at få alle krydderier godt ind i auberginerne.
- Kom de søde kartofler ved og rør rundt.
- Kom, tomater, kikærter + deres vand fra dåsen (Jeg koger selv kikærter og har dem i fryseren, så jeg tilføjede 2½dl postevand), bouillonpulver, abrikoser og salt og peber i retten.
- Rør det hele godt sammen, bring i kog og læg låg på gryden. Lad retten simre for lav varme i en time, hvor du af og til røre rundt, for at sikre dig, at det ikke brænder på. Efter 1 time: Smag til og tilføj evt mere salt og peber.
- Mens retten simrer, kan du f.eks. koge ris og tilberede valgte grøntsager/salat 🙂 Jamie Oliver foreslår at servere retten med couscous, yoghurt og limeskal.
- Velbekomme.
Noter
Retten er fryseegnet.
Hvis du har en tagine og har lyst til at lave retten i taginen, kan du læse den oprindelige tagine-opskrift fra Jamie Oliver HER
Hvis du har en tagine og har lyst til at lave retten i taginen, kan du læse den oprindelige tagine-opskrift fra Jamie Oliver HER
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!