Antal: 4
Glutenfri ved brug af glutenfri havregryn. Opskriften er fra Kirsten Skaarups bog: "Klimakærlige frikadeller, bøffer, pateer & postejer". Der bliver ca. 10 frikadeller.
Ingredienser
- 200 g squash
- 100 g kartofler (eller søde kartofler / knoldselleri)
- 2 tsk salt
- 25 g skalotteløg (ellert anden type løg)
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk kokos- eller olivenolie (+ ekstra til stegning)
- 100 g hasselnødder
- 2 spsk chiafrø (kan undlades)
- 1 spsk frisk fintsnittet rosmarin (eller anden krydderurt)
- 50 g havregryn
- 2 spsk kikærtemel (sojamel eller anden type mel)
- ½-1 dl plantefløde
- Havsalt og friskkværnet peber
- evt. fuldkornsrismel (eller groft majsmel)
Sådan gør du
- Riv squash og kartofler. Læg dem i en fintmasket sigte og drys saltet på. Vend det godt ind i grøntsagerne. Lad grøntsagerne afdryppe i sigten en halv times tid.
- Hak løg og hvidløg fint og svits dem i olien 4-5 minutter. Hak hasselnødderne fint.
- Kom nødderne på panden med løgene og rist dem, til de er let gyldne.
- Pres så meget væde som muligt ud af grøntsagerne. Rør løg og nødder i grøntsagerne sammen med chiafrø, rosmarin, havregryn, mel og fløde samt lidt salt og peber. Rør farsen sammen. Den skal være temmelig fast. Smag den til.
- Pres farsen godt sammen i skålen og lad den hvile 1/2-1 time. Smag farsen til igen, når den har hvilet, må gerne give indtryk af at være lidt for salt.
- Form ca. 10 frikadeller med hænderne og vend dem i rismel, kikærtemel eller groft majsmel.
- Steg frikadellerne gyldne på hver side i godt varm olie, og lad dem herefter småstege for lavere varme i 5-10 minutter for at de rå ingredienser bliver møre.
- Velbekomme
Noter
Super lækre nøddefrikadeller til aftensmad, frokost, madpakken 😀
Jeg laver gerne af en hel squash og ganger opskrift op. Squashen på billedet øverst i opskriften vejede 300 g, og kartoflen 150 g, og derfor er denne opskrifts illustrationer baseret på 1½ x opskriften Opskrift fra Kirsten Skaarup: ”Klimakærlige frikadeller, bøffer, pateer & postejer”. www.kirstenskaarup.dk
Jeg laver gerne af en hel squash og ganger opskrift op. Squashen på billedet øverst i opskriften vejede 300 g, og kartoflen 150 g, og derfor er denne opskrifts illustrationer baseret på 1½ x opskriften Opskrift fra Kirsten Skaarup: ”Klimakærlige frikadeller, bøffer, pateer & postejer”. www.kirstenskaarup.dk
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!