Antal: 4
Glutenfri ved brug af glutenfri pasta. Opskriften er inspireret af Meyers bog "Grøn mad"
Ingredienser
- 300 g bønner, evt. hvide (hjemmekogte eller 1 ds. )
- 200 g løg
- 2 fed hvidløg
- 250 g gulerødder
- 200 g bladselleri
- 3-4 spsk ekstra jomfru olivenolie
- 1 lille ds tomatkoncentrat (el. 1 spsk tomatpure)
- 1 tsk chilipulver (evt. frisk chili finthakket.)
- 2 kviste rosmarin
- 4 salvieblade
- ½ tsk fennikelfrø
- 1½ l grøntsagsbouillon
- 200 g rosenkål
- 100 g fuldkornspasta (evt. linsepasta eller anden glutenfri pasta)
- Havsalt og friskkværnet peber
- hvidvinseddike (eller æblecidereddike)
- 1 håndfuld bredbladet persille
Sådan gør du
- Hjemmekogte bønner: 200g tørrede bønner, (f.eks cannellini eller hvide bønner, udblødt natten over eller kog 30-45 minutter ekstra) Kog udblødte bønner i rigeligt letsaltet vand ved svag varme en time.
- Pil løg og hvidløg, og skræl gulerødderne. Hak løg, hvidløg, gulerødder og bladselleri groft.
- Steg de hakkede grøntsager i olivenolie i en gryde ved svag varme i mindst 15 minutter, gerne længere, sammen med tomatkoncentrat og chili. sørg for at grøntsagerne ikke får for høj varme, men langsomt bliver gyldne og karameliserede.
- Tilsæt rosmarin, salvie, fennikelfrø og bouillon, og lad det simre i først 30 minutter.
- Rens rosenkålene ved at skære lidt af stokken af og pille de yderste blade af. Skær rosenkålene i kvarter, kom rosenkål, pasta og bønner i suppen, og lad den simre i yderligere 10 minutter.
- Smag suppen til med salt, peber og eddike.
- Skyl persillen og hak den groft Drys den over suppen ved servering. Velbekomme
Noter
Denne minestrone er en fantastisk dejligt varmende vinterspise. Godt afstemt med forskellige krydderier.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!