Antal: 4
Glutenfri. Opskriften er fundet hos Månebarnet. Melet kan erstattes af andre typer mel.
Ingredienser
- 200 g squash (revet)
- 100 g løg (hakket)
- 1 dl grønne linser (Le-Puy typen)
- 2 spsk kikærtemel
- 2 spsk fuldkornsrismel
- ½ dl ekstra jomfruolivenolie
- 2 spsk citronsaft/citrusuniversal
- ½ tsk karry
- 2 fed hvidløg (presset)
- Friskkværnet peber
- 1 tsk salt
- 1 dl solsikkekerner
- ½ dl hørfrø
- jomfru olivenolie/ jomfru kokosolie (til at stege i)
Sådan gør du
- Start med at skylle og koge linserne i ca 10 min. i letsaltet vand. De skal ikke koges ud, men bevare deres bid, da dette er med til at sikre nogle fastere frikadeller.
- Vask squashen, riv den med skrællen på (vandet skal ikke vrides fra) og kom den i en skål sammen med hakket løg og linser.
- Tilsæt derefter olie, mel, hørfrø, solsikkekerner og alle de skønne krydderier.
- Farsen kan godt virke en anelse tør i starten, men afhold dig fra at tilsætte væske, da den nok skal blive blødere efterhånden, som den får lov til at blive rørt i og stå lidt.
- Form dellerne i hånden eller læg en klat frikadellefarspå en pande i smeltet olie og form den der. Steg dem på en god varm pande i lidt olie.
- Vend frikadellerne et par gange undervejs, indtil de er sprøde på begge sider. Det tager ca 10 min. Kom evt lidt kokosolie ovenpå frikadellerne, inden du vender dem først gang - afhængig af hvor "slip-let" din pande er.
- Velbekomme 🙂
Noter
Disse frikadeller er indtil videre vores foretrukne plantefrikadeller.
Serveres evt med en god kålsalat og et godt stykke brød.
Eller med vegansk biksemad.
Frikadellerne smager fortrinligt som pålæg både varme og kolde. Er gode til madpakken.
Serveres evt med en god kålsalat og et godt stykke brød.
Eller med vegansk biksemad.
Frikadellerne smager fortrinligt som pålæg både varme og kolde. Er gode til madpakken.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!
2 Comments
Jeg har lavet dine frikadeller med grønne linser og squash. De smagte supergodt. Men kunne ikke hænge sammen og smuldrede helt. – Jeg brugte den grove side af rivejernet til at rive squashen med, jeg tænker jeg måske skulle have brugt den fine. Er der andet man kan gøre for at få den til at hænge bedre sammen?
Hej Hanne
Øv hvor ærgerligt, og ja, de er gode og også vores foretrukne.
Vi river også squashen på den grove side – men god ide at prøve med den fine side.
Farsen skal røres godt sammen, stå lidt og røres igen.
Melet skal doseres som strøgne mål. Måske din squash ikke var så væskefyldt?
Det er for det meste min mand, som laver frikadellerne.
Han lægger en skefuld fars på panden, trykker den lidt flad og venter med at vende denm første gang, til de har fået noget stegeskorpe, så de bedre hænger sammen.
jeg tænker, at alle de her gode råd, har du nok selv tænkt også 🙂
Du kan evt tilsætte et chiaæg til farsen. Chiaæg er 1 spsk chiafrø og 3 spsk vand, som røres sammen og står 15 minutter i køleskabet og samler sig, før det kommes i farsen. I så fald skal du starte med at lave chiaæg, før du laver selve farsen.
Pøj pøj
Kærlig hilsen Helle