Antal: 4
Glutenfri
Ingredienser
- 1 spsk jomfrukokosolie
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk ingefær (evt friskrevet)
- 1 tsk støt koriander
- ½ tsk chilipulver (evt ½ frisk fintskåret chili)
- 1 tsk gurkemeje
- peber
- 2 auberginer ca 750g (i små tern)
- 2 løg ca 200g (hakket)
- 1 æble (i små tern)
- 2 spsk mel (f.eks. kikærtemel)
- ½ l grøntsagsbouillon (f.eks Herbamare)
- 4 spsk reven kokos/kokosmel (evt. gemmes til drys)
- 50 g rosiner
- 1 ds kikærter (eller 300 g selvkogte)
- 2 håndfulde spinat (frisk eller frossen)
- 1 dl plantefløde
- 50 g mandler
- salt og peber
Karrybananer
- 3-4 let umodne bananer (alternativt modne bananer - naturel i skiver som topping uden karry og yoghurt )
- 1 spsk jomfrukokosolie
- 1 tsk karry
- 2 dl planteyoghurt naturel
Sådan gør du
- Smelt kokosolie og svits presset hvidløg og krydderier heri.
- Tilsæt auberginer, løg og æble. Grøntsagerne simrer i 5 minutter under jævnlig omrøring.
- Drys melet på og bag op med bouillonen. Tilsæt rosiner, kikærter og evt. kokosmelet (kan også gemmes til drys på den færdige ret). Læg låg på og lad simre 30-40 min., hvor der indimellem røres i gryden, så det ikke brænder på.
- Tilføj hakket spinat, og lad retten simrer 5-10 min. mere.
- Tilføj fløde, varm igennem og smag til. Tilsæt evt. mere salt/peber.
- Mandlerne skæres i grove tern og ristes på en tør pande. Bruges som drys ved servering.
Karrybananer
- Bananerne skæres igennem på langs og på tværs
- Smelt kokosolie på en pande. Karryen tilsættes og brændes af. Steg bananstykkerne et par minutter på hver side.
- Yoghurten tilsættes og varmes igennem.
- Drys gryden med ristede mandler og server f.eks med fuldkornsris, karrybananer og dampet broccoli.
- Drys evt. med kokosmel
Noter
Selve gryden kan sagtens laves dagen før og varmes op ved servering.
Karrybananerne skal laves frisk.
Min oplevelse af karrybananerne er, at sojayoghurten skiller, og tilbehøret derfor ikke bliver så flot, men det smager dejligt. Jeg kan godt finde på næste gang, bare at skære modne bananerne i skiver og servere som topping sammen med ekstra kokosmel, som ved et ristaffel 🙂
Karrybananerne skal laves frisk.
Min oplevelse af karrybananerne er, at sojayoghurten skiller, og tilbehøret derfor ikke bliver så flot, men det smager dejligt. Jeg kan godt finde på næste gang, bare at skære modne bananerne i skiver og servere som topping sammen med ekstra kokosmel, som ved et ristaffel 🙂
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!