Veganske svampebøffer

Veganske svampebøffer

Veganske svampebøffer

Ret: Bøf, Hovedret
Keyword: Glutenfri
Antal: 4
Glutenfri

Ingredienser

  • lidt ekstra jomfruolivenolie
  • 4-500 g svampe (kan være champignon)
  • 2 spsk rød balsamicoeddike
  • 50-75 g hørfrøslim (= æggeerstatning for 1-1½ æg)
  • 4 spsk fuldkornsrismel
  • salt og peber
  • jomfrukokosolie/ekstra jomfruolivenolie (til stegning)

Sådan gør du

  • Skær svampene i kvarte. Steg dem på en pande i lidt olivenolie og balsamicoeddike, indtil væsken er fordampet.
    Veganske svampebøffer
  • Lad svampene køle af og rør derefter hørfrøslim, rismel, salt og peber i.
  • Varm olie i panden og fordel svampemassen i 4 ”bøffer”, som steges gyldne.
    Veganske svampebøffer
  • Veganske svampebøffer
  • Serveres f.eks med aubergineratatouille.
    Aubergineratatouille med vegansk svampebøf, bønnepasta og dampet broccoli
  • Eller i en burger.
    Vegansk forkælelsesburger

Noter

Hørfrøslim laves ved at koge 50 g hørfrø med ½l vand i 5 minutter under omrøring. Kom herefter massen gennem en finmasket sigte, så slimet sies fra, brug en ske til at "presse" så meget slim som muligt gennem sigten. Slimet bruges afkølet (skal være helt koldt), og 50 g slim svarer til 1 æg. Hørfrøene kan kommes i bagværk.
Vi er stor fan af disse svampebøffer.
Du kan finde en opskrift på vegansk forkælelsesburger HER
Und dig selv at prøve disse burgere 😀
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

Veganermors Veganske Tærter
Få min e-bog!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få Veganermors Veganske Tærter

Invalid email address
Der kan gå lidt tid, før du får mails (bekræftelse + download link). 
Du kan afmelde nyhedsbrevet til enhver tid. 

8 Comments

  1. Sikker nogle fantastise bøffer, tak for opskriften! 🙂

    • Helle Reply

      Hej Pernille
      Velbekomme 🙂
      Det er da også bare for længe siden, vi selv har lavet dem.
      Kærlig hilsen Helle

  2. Jens Jacob Reply

    5 stars
    Nemme og super lækre veganske bøffer. Det er ikke sidste gang vi bruger den opskrift

    • Helle Reply

      Hej Carsten

      I stedet for rismel kan du f.eks. bruge hvedemel, hvis du tåler det.
      Og ellers majsmel, kikærtemel eller lignende.

      Hilsen Helle 🙂

    • Helle Reply

      Velbekomme 🙂
      Svampenes tekstur kan godt minde om kød.
      F.eks. østershatte og kejserhatte minder en del om kylling i spiseoplevelse.
      Hilsen Helle

Kommentér

Opskrift Vurdering




Navigate