Skvalderkålspesto – helt enkelt skvalderkål, cashewnødder, citron, hvidløg, olie og salt – Blende, blende, blende – Et vôila. Det er lige nu, skvalderkålen er saftig grøn og med masser af nye blanke skud. Dagens indlæg er et lille hurtigt indlæg med opskrift på en skøn pesto af skvalderkål.
Gratis sundhed 🙂
Tilbage i 2017 lavede jeg digtet om skvalderkål:
Du er så spæd, så fin, så grøn i vår
Så lille, så uskyldig
Vokser frem, klarer helt dig selv
Formerer dig i et fantastisk tempo
og alligevel er du mere forhadt end elsket?
**********
Hvorfor har du ingen venner?
Hvem er du?
Du er en fremmed selvom
vi har levet side om side i mange år
Er du en kål??
**********
Jamen, så kom da ind!
Lad os lære dig at kende
Fuld af mikronæringsstoffer
I salat eller som drys på en håndmad
I en pesto, hvis vi tør!
Jeg tør godt – Tør du?
Opskriften på skvalderkålspesto er inspireret af Zette fra Alsbrogaard, hvor vi for 2 år siden var på ophold for at lære om de vilde planter. Du kan læse om vores miniferie på Alsbrogaard Vegansk B&B HER
Zette skriver om skvalderkål:
“I april måned myldrer de første skvalderkål op af jorden, og så er det bare i gang med at nyde de små første blade – proppet med c-vitamin. For at få størst mulig udbytte af den næringsrige urt, er det en super løsning, at lave en smagfuld og lækker pesto.” – Zette
Alsbrogaard er ikke længere B&B men kan lejes i hele sin skønhed. Du kan lære om andre vilde planter og deres anvendelse hos Alsbrogaard Planter HER
Opskrift på skvalderkålspesto:
Ingredienser
- 1 l skvalderkål (unge friske blade er bedst)
- 60-80 g cashewnødder
- saften fra 1 lime eller ½ citron
- 3-4 fed hvidløg
- lidt salt
- Olivenolie til passende kkonsistens.
Sådan gør du
- Vask og slyng skvalderkål. Blend evt alt det grønne først.
- Blend herefter det hele til den ønskede konsistens og kom på køl.