Antal: 4
Grillede svampe har meget umami. Umami betyder velsmag.
Kombinationen af portobello og svampefyld på grill har rigtig meget umami 🙂
Ingredienser
- 4 store portobellosvampe (friske)
- 1 stort løg (finthakket)
- 200 g champignon (brune eller hvide eller andre svampe)
- 2 fed hvidløg (finthakket)
- 1 håndfuld persille (finthakket)
- 30 g pinjekerner (grofthakket)
- ½- 1 dl plantefløde (ex. sojafløde eller mandelfløde)
- 2-3 spsk gærflager
- 2 spsk Tamari (soja)
- friskværnet peber
- evt. salt
Sådan gør du
- Gør grillen klar til både direkte og indirekte varme.
- Skær stokken af portobellosvampene og fjern de mørkebrune ribber.
- Lav nu fyldet: Rens champignon og hak dem groft.
- Kom løg, champignon og tamari soja på en pande og svits det sammen, til væden fra svampene næsten er fordampet fra panden. Kom hvidløg, persille og pinjekerner ved og steg dem med i yderligere et par minutter.
- Kom nu sojafløde og gærflager i og smag til med peber og evt. mere salt. Konsistensen af fyldet er som en "tyk" sovs.
- Så er det klar til at blive grillet: Pensl portobellosvampene med olivenolie på begge sider.
- Grill svampene med toppen opad over DIREKTE VARME med lukket låg i ca 4 minutter, til de er let grillede.
- Vend svampene og flyt dem ind over INDIREKTE VARME. Fordel fyldet i svampene. Luk låget og steg yderligere ca 6-8 minutter.
- Tag svampene af grillen og server dem straks.
- Velbekomme
Noter
Hvis du vælger at lave orientalske grøntsager, skal de på grillen over direkte varme, når portobellosvampene er flyttet over på indirekte varme. Begge dele skal grilles 6-8 minutter.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!